[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Radu Ghetea, presedinte CA – CEC Bank, despre criptomonede si blockchain: „nu am o parere clara daca acesta este viitorul”

26 septembrie 2018

Prezent la conferinţa „Strategia de dezvoltare a României”, organizată de grupul de presă Bursa în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie a României, Radu Graţian Gheţea – preşedintele Consiliului de Administraţie al CEC Bank, a declarat că nu poate să îşi dea seama în acest moment dacă criptomonedele vor avea un viitor „extraordinar” şi vor cuprinde întreg sistemul financiar-bancar.

„Noi când avem de a face cu o monedă care evoluează de această manieră spunem că este vorba de o monedă exotică. De ce? Pentru că variaţia fiind atât de puternică poate crea clienţilor sau utilizatorilor unele stări de fericire sau unele stări de nefericire care pot fi, Doamne fereşte, fatale. Deci nu pot să spun în acest moment, nu am o părere clară dacă acesta este viitorul sau dacă la un moment dat piaţa va confirma sau nu necesitatea unor astfel de tehnologii”, a declarat Radu Graţian Gheţea.

La randul sau, George Rotariu – CEO Bitcoin România, a spus ca bitcoin-ul şi monedele fiduciare nu sunt rivale. „Din contră, părerea mea este că se complementează. Eu nu cred că bitcoin-ul sau blockchain, tehnologia din spatele bitcoin-ului, vin să înlocuiască sistemele bancare. Dimpotrivă, părerea mea este că această tehnologie poate aduce foarte multe îmbunătăţiri sistemelor financiare actuale”, a precizat George Rotariu, care are convingerea ca bancile pot integra tehnologia blockchain atfel incat tranzacţiile pot fi mai sigure si mai rapide.

„Tehnologia, economia şi comunitatea se întâlnesc şi crează acest ecosis­tem numit bitcoin. În opinia mea, internetul a făcut pentru comunicare ceea ce bitcoin poate face pentru sistemele financiare”, a mai adăugat CEO-ul Bitcoin România.

Fondata in 2014, Bitcoin România este o companie sută la sută românească care a amplasat primul ATM de bitcoin din Europa Centrală, în Bucureşti. Bitcoin România deţine in prezent 15 ATM amplasate în majoritatea oraşelor mari şi vrea să ajungă să deţină ATM-uri în peste 50 de oraşe.

Compania are 40 de angajaţi, cu birouri în România şi Canada, cu clienţi din peste 50 de ţări şi o strategie de dezvoltare globală, potrivit datelor prezentate de reprezentantul companiei.
Produsele companiei includ două platforme de tranzacţionare, una naţională şi una internaţională, precum si parteneriate cu instituţii financiare

Rotariu a mai precizat ca prin Bitcoin România clientii pot tranzacţiona până la 100 de criptomonede insa nu a dorit să ofere cifre cu privire la volumul tranzactiilor.

 

 

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?