Radu Ciorba, fondator Volt: Cautam un investitor strategic pentru extindere. Anul viitor vrem sa intram pe piata din Italia

9 septembrie 2020

Volt, start-up-ul local care a creat o aplicaţie mobilă cu acelaşi nume ce permite transferul de bani instant între carduri de la bănci diferite, se află în prezent în căutarea unui investitor strategic care să le ofere atât know-how pentru o extindere agresivă, cât şi finanţare pentru partea de dezvoltare şi marketing.

Start-up-ul ar avea nevoie de o finanţare între 0,5 şi 1 milion de euro pentru extindere internationala, prima ţară vizată fiind Italia, pentru începutul anului viitor scrie ZF.


Serviciul de transfer instant între carduri de la bănci diferite îl oferă momentan doar câţiva jucători de pe piaţa din România – este vorba de Libra Bank cu aplicaţia Libra Journey şi CEC Bank prin aplicaţia Card to Card.

În prezent, aplicaţia Volt este folosită în mod activ de circa 10.000 de utilizatori – persoane care fac cel puţin două-trei transferuri lunar. În total, însă aplicaţia a fost descărcată de peste 50.000 de ori şi are peste 25.000 de conturi create.

„Marea majoritate a transferurilor rea­li­­zate sunt între cardurile proprii, deci cam 75% din utilizatori au mai mult de două car­­duri înregistrate în Volt şi transferă bani între ele.“

„Cele mai multe sunt din Revolut, avem peste 10.000 de carduri Revolut înregistrate“, a precizat Radu Ciorbă.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?