[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Radu Ciorba, fondator Volt: Cautam un investitor strategic pentru extindere. Anul viitor vrem sa intram pe piata din Italia

9 septembrie 2020

Volt, start-up-ul local care a creat o aplicaţie mobilă cu acelaşi nume ce permite transferul de bani instant între carduri de la bănci diferite, se află în prezent în căutarea unui investitor strategic care să le ofere atât know-how pentru o extindere agresivă, cât şi finanţare pentru partea de dezvoltare şi marketing.

Start-up-ul ar avea nevoie de o finanţare între 0,5 şi 1 milion de euro pentru extindere internationala, prima ţară vizată fiind Italia, pentru începutul anului viitor scrie ZF.

Serviciul de transfer instant între carduri de la bănci diferite îl oferă momentan doar câţiva jucători de pe piaţa din România – este vorba de Libra Bank cu aplicaţia Libra Journey şi CEC Bank prin aplicaţia Card to Card.

În prezent, aplicaţia Volt este folosită în mod activ de circa 10.000 de utilizatori – persoane care fac cel puţin două-trei transferuri lunar. În total, însă aplicaţia a fost descărcată de peste 50.000 de ori şi are peste 25.000 de conturi create.

„Marea majoritate a transferurilor rea­li­­zate sunt între cardurile proprii, deci cam 75% din utilizatori au mai mult de două car­­duri înregistrate în Volt şi transferă bani între ele.“

„Cele mai multe sunt din Revolut, avem peste 10.000 de carduri Revolut înregistrate“, a precizat Radu Ciorbă.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?