PSD2 & open banking – ING Tech Romania a dezvoltat un proiect care permite clientilor servicii de agregare cont si initiere plati. Solutia este testata in Spania urmand a fi integrata in toate tarile in care banca ING este prezenta, in acest an.

9 martie 2021

Proiectul Casy dezvoltat de ING Tech Romania, permite clienţilor să îşi centralizeze într-o singură aplicaţie nu doar conturile de la toate băncile din România, cât şi posibilitatea să integreze conturi deschise la bănci şi fintech-uri din Uniunea Europeană, scrie Business Magazin.

Mai mult decât atât, Casy permite odată ce clientul şi-a dat acordul să integreze conturile sale bancare în aplicaţie, sa nu mai fie nevoit să reintroducă sau să reconfirme datele deja adăugate, timp de 90 de zile.


Rolul ING Tech România în dezvoltarea acestei inovaţii a pornit de la extinderea proiectului PSD2 şi a ideii de a centraliza toate tranzacţiile folosite prin aplicaţia Yolt, la a reuşi să integreze toţi providerii bancari (din România şi Europa), care intră sub efectul directivei PSD2.

În prezent, soluţia tehnică este testată ca pilot cu utilizatori din Spania, iar în curand va fi integrată pentru toţi clienţii din această ţară, urmând apoi ca treptat, soluţia să fie integrată în toate ţările în care banca ING este prezenta.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Irina Chitu – country manager finzoom.ro

„Cel mai bine este sa imprumuti maxim 25% din venitul net, pentru a sta linistit. Cata casa imi permit? Asta inseamna 4 ani de venituri.”

Afla aici sfaturile expertului

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?