[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Provus anunta oficial preluarea pachetului majoritar la SuperCard

22 ianuarie 2014

Finele anului trecut a marcat o noua consolidare in piata cardurilor din Romania: compania Provus, principalul furnizor de servicii de outsourcing pentru tranzactiile cu cardul, care detine si RomCard, a preluat firma SuperCard, lider in domeniul programelor si solutiilor de fidelitate.

utku ogrendil aproape buletin„Conform strategiei noastre de a oferi servicii integrate clientilor nostri, Provus Grup a decis preluarea Supercard Solutions & Services. Aceasta achizitie va permite Provus Grup sa isi extinda operatiunile atat in Romania, cat si, in viitorul apropiat, la nivel regional”, a spus Utku Ogrendil (foto), CEO al Provus Grup.

De-a lungul celor 13 ani de activitate, SuperCard a personalizat si livrat clientelei proprii peste 33 mil. de carduri, ajungand la o cota de 50% din piata productiei si personalizarii de carduri, in general, si peste 70% din piata personalizarii cardurilor non-bancare, in special carduri de fidelizare, membru, carduri cadou, carduri acces, etc.

Compania a dezvoltat un portofoliu de peste 1.000 de clienti intre care peste 20 de mari retaileri, 6 lanturi de benzinarii, 18 banci si 6 IFN –uri.

In materie de programe de fidelitate, SuperCard a implementat peste 100 de asemenea programe, inclusiv cel mai mare program de loializare din Romania (Sensiblu, cu peste 500.000 de carduri).

La nivelul anului 2012, SuperCard a inregistrat venituri totale de 11.798.238 RON si un profit de 1.550.269 RON, cu un numar mediu de 63 de angajati.

Infiintata in anul 2001, PROVUS furnizeaza servicii complete pentru institutiile financiare bancare si nebancare: de la personalizarea cardurilor cu cip si banda magnetica, procesarea acestora, pana la administrare, monitorizare si intretinere retele ATM / POS, externalizare servicii retele si/sau servicii terminale ATM si/sau POS.

In prezent, compania administreaza 1.500 terminale ATM si 4.500 terminale POS, si proceseaza 3 milioane carduri si 3,5 milioane tranzactii/luna.

Actionarul principal al Provus este fondul de private equity Innova Capital care a preluat in luna Ianuarie 2011 un pachet de 100% din actiunile Provus Services Provider si ale subsidiarei sale RomCard.

Datele fiscale publicate pe site-ul Ministerului de Finante releva ca in 2012, Provus a inregistrat venituri totale de 14.156.849 RON si un profit de 947.042 RON, cu un numar mediu de 48 de angajati.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?