[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Provident: numarul de clienti s-a redus la jumatate in ultimii patru ani, ajungand la 170.000

9 iulie 2020

Din 2006 și până acum, Provident a acordat peste 3,1 milioane de credite cu o valoare totală de aproape 6,2 miliarde de lei. Adică o valoare medie de aproximativ 2.000 de lei pentru un împrumut.

Dacă în 2006, la sfârșitul anului, cea mai mare sumă disponibilă pentru un împrumut era 2.000 de lei, în acest moment suma este de 10 ori mai mare, ajungând la 20.000 de lei.

În același timp, comportamentul de împrumut s-a modificat pe parcursul celor 14 ani. Astfel, în 2006, suma medie împrumutată era 868 de lei iar termenul mediu de împrumut era 34 de săptămâni. Astăzi, suma medie împrumutată a crescut de aproape 5 ori, până la 4.073 de lei. În egală măsură, și durata medie a împrumutului s-a mărit considerabil și a ajuns la 78 de săptămâni.

Portofoliul de clienti s-a redus insa la jumatate in ultimii patru ani, ajungand la aproximativ 171.000.

 ,,Sute de mii de români au astăzi un istoric de creditare mulțumită Provident și continuăm să deschidem drumuri noi, în cele mai îndepărtate puncte ale țării, la cei mai izolați oameni,” a declarat Florin Bâlcan, directorul general al Provident Financial România.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?