[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Proiectul pentru transferul protecției consumatorilor de servicii financiare la BNR primește raport negativ

23 mai 2024

Senatorii din comisiile de raport au respins proiectul de lege care prevede transferul prerogativelor privind protecția consumatorilor de servicii financiare de la ANPC la BNR, potrivit profit.ro. Inițiativa este susținută de Banca Națională, dar are acum mari șanse să pice în Senat. Deputații vor avea însă ultima decizie.

Deși initial nu s-a arătat entuziasmat în ceea ce privește acest transfer de atribuții, Guvernatorul Mugur Isărescu spune acum că există un astfel de model și la alte bănci centrale europene și a sugerat că ANPC nu are specialiștii necesari care să se priceapă la domeniul financiar- bancar.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?