Proiectul european de cercetare Horizon 2020 SpeechRays – coordonat de Oberthur Tehnologies – va testa in Romania solutia de analiza acustica a vocii si verificare audio-vizuala a identitatii

10 iunie 2015

10 lideri in solutii de securitate digitala din Franta, Anglia, Grecia, Estonia si Romania vor implementa o solutie inovativa de identificare a persoanelor pe baza analizei vocii si a caracteristicilor fizice faciale (analiza fetei si miscarea buzelor). In cadrul proiectului european de cercetare Horizon 2020 SpeechXRays “Multi-channel biometrics combining acoustic and machine vision analysis of speech, lip movement and face”, SIVECO Romania este responsabila cu integrarea solutiei biometrice, cu interoperabilitatea si portabilitatea acesteia.

„Proiectul va combina doua tehnici deja validate: recunoastere vocala prin utilizarea caracteristicilor acustice si nu doar a modelelor statice existente si recunoastere biometrica multi-channel ce incorporeaza si o componenta de recunoastere faciala dinamica prin analiza automata a vorbirii, a miscarii buzelor si a fetei.Tehnologia va fi testata de 2.000 de utilizatori in 3 locatii pilot din Romania si Grecia, pe trei domenii diferite: in cadrul unei institutii cu cerinte de securitate ridicate, in domeniul medical si in sfera consumatorilor.”, potrivit comunicatului de presa.


Proiectul va propune o noua abordare stiintifica a datelor biometrice de voce prin cercetarea fiziologiei vocii umane, care produce repere acustice precise, unice pentru fiecare individ in parte. in cadrul proiectului SpeechXRays se va pune un accent deosebit pe asigurarea confidentialitatii datelor biometrice utilizate.

“Orizont 2020 este cel mai amplu program de cercetare si inovare al Uniunii Europene, care are ca obiectiv investitii in produse si servicii de noutate la nivel european si nu numai, ducand astfel la multe inovatii, descoperiri si premiere mondiale. Proiectul SpeechXRays este un exemplu privind dezvoltarea si utilizarea unor solutii biometrice inovative pentru asigurarea securitatii, cu aplicabilitate in mai multe domenii cu cerinte de securitate mai ridicate. Putem spune ca prin astfel de proiecte dorim sa venim si in sprijinul Strategiei privind securitatea cibernetica in Uniunea Europeana, care urmareste ca cetatenii si intreprinderile europene sa beneficieze la maximum de tehnologiile digitale”, a declarat Monica Florea, director Departament Proiecte Europene, SIVECO Romania.

Proiectul va avea o durata de 36 luni si va fi coordonat de Oberthur Technologies din Franta, consortiul fiind format din: Horowitz Biometrics din UK, SIVECO Romania, Tech Inspire din UK, RealEyes din Estonia, Forthnet din Grecia, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara Horia Hulubei din Romania, Foundation for Reasearch and Technology din Grecia, University College London din UK si Institute Mines-Telecom/Telecom Sud Paris din Franta.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?