Proiectele anului 2020 pentru Idea Bank: acordarea de credite 100% online, direct in magazinele online, si cardul de credit fara dobanda

20 decembrie 2019

Idea Bank România inten­ţio­nează ca din 2020 să acorde împrumuturi 100% on­line, iar creditul imobiliar şi cardul de credit fără do­bândă sunt produsele noi pe care banca vrea să mizeze anul viitor, după cum susţine Alin Fo­do­roiu, vicepreşedinte executiv business la Idea Bank.

„Estimăm că la începutul anului următor vom fi capabili să acordăm credite 100% online.  Nu ne aşteptăm să avem «coad㻓 de clienţi în mediul online care vor credite 100% online de la Ideea Bank. Trebuie să fii unde şi când are nevoie clientul, adică atunci când cumpără un produs, deci într-un magazine online. Dacă din punct de vedere tehnic o să fim capabili să lansăm produsul, provocarea cea mai mare este să fii acolo în marketplace-ul în care clientul şi-a umplut coşul de cumpărături şi vrea să facă exitul şi zice: ok, dacă plătesc cu ce am în cont acum, s-ar putea să nu-mi ajungă, dar uite că am o soluţie de finanţare. Şi atunci eşti în magazin acolo, unde şi când clientul vrea o soluţie de finanţare. Adică trebuie să fii acolo unde se generează cererea“, a declarat vicepreşedintele executiv al Idea Bank într-un interviu acordat ZF.


Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?