Proiect pilot in randul IMM-urilor pentru acceptarea platilor contactless cu dispozitive Android, in loc de POS

9 martie 2020

phos si Mastercard vor pilota in Romania, Marea Britanie, Germania si Bulgaria o soluție compatibila cu dispozitivele Android, care le permite IMM-urilor să accepte plăți digitale, fără necesitatea unor echipamente suplimentare.

Proiectul pilot va include 200 de IMM-uri si va beneficia de sprijinul Paynetics, o instituție e-money cu licență valabilă în Uniunea Europeană, în calitate de bancă tutelară, și este programat să se deruleze până în aprilie 2020.


„Aplicația phos este deja disponibilă în magazinul Google Play și  permite tuturor dispozitivelor Android pe care este instalată să accepte, fie plăți cu carduri contactless, fie plăți prin intermediul altor dispozitive dotate cu tehnologia NFC, așa cum sunt telefoanele, ceasurile și brățările inteligente.”, potrivit comunicatului de presa.

„Exceptând simplitarea utilizării, printre avantajele aplicației se numără și verificarea comercianților prin intermediul unui proces complet digitalizat, care ia în considerare protocoale de prevenire a evaziunii fiscale și a spălării de bani, precum și alte reglementări locale aplicabile.”, precizeaza compania.

Insistând pe securitatea soluției, Mastercard, prin Serviciul Mastercard Digital Enablement, a certificat phos ca fiind una dintre primele soluții digitale POS pentru dispozitivele Android.

Despre phos

Phos este o soluție exclusiv software care suplinește funcționalitatea POS-ului, făcând posibilă acceptarea plăților de la carduri contactless sau de la telefoane mobile direct către orice dispozitiv Android cu NFC, fără nevoia de hardware suplimentar. Phos oferă și alte funcționalități importante, precum afișarea cataloagelor de produse sau aplicații de loialitate care se integrează în mod firesc cu software-ul tip POS.

Phos vizează nu doar micii comercianți defavorizați din punct de vedere financiar, dar și afacerile cu marketing direct, curierii sau retailerii care oferă automatizarea plăților. În plus, phos are parteneriate cu bănci importante și cu furnizori pentru a oferi soluții white label complet personalizabile.

Phos a primit certificarea MDES Nivel 2 și a îndeplinit toate cerințele impuse de laboratorul de Securitate Brightsight.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?