Proiect de HG pentru informatizarea ANAF in parteneriat public-privat. Valoarea proiectului este de maxim 150 mil. euro.

3 iunie 2019

Comisia Nationala de Strategie si Prognoza (CNSP) anunta ca a fost iniţiat un proiect de hotărâre a Guvernului pentru completarea Listei proiectelor strategice de investiții care urmează a fi pregătite şi atribuite în parteneriat public-privat de către CNSP, aprobată prin Hotărârea Guvernului 357/2018.

Cele trei proiecte strategice (platforma informatică a CNSAS, sistem informatic pentru administrare fiscală la ANAF si un centru multifuncţional pentru educaţie şi sănătate), care se vor realiza cu unul sau mai multi parteneri privati, au o valoare de cel putin 250 mil. euro.

In ceea ce priveste Proiectul privind platforma informatică a ANAF, se are în vedere implementarea, migrarea de date şi operarea acestui sistem precum şi interconectarea sa cu celelalte platforme sau sisteme informatice publice.

„În cadrul proiectului se are în vedere implementarea noii platforme ce va include, dar nu se va limita la: subistemele de rezilienta si recuperare date in caz de incidente sau dezastre, subsistemul de stocare de date, comunicaţii şi securitate, pachetul de aplicaţii, precum şi subsistemul de baze de date.”, potrivit proiectului de HG.

Operarea va fi realizată de către societatea de proiect cu respectarea cerinţelor stabilite prin contractul de parteneriat public-privat. Se estimează că investiţia în realizarea sistemului informatic pentru administrare fiscală este de maxim 150 milioane euro.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash