Proiect de HG pentru informatizarea ANAF in parteneriat public-privat. Valoarea proiectului este de maxim 150 mil. euro.

3 iunie 2019

Comisia Nationala de Strategie si Prognoza (CNSP) anunta ca a fost iniţiat un proiect de hotărâre a Guvernului pentru completarea Listei proiectelor strategice de investiții care urmează a fi pregătite şi atribuite în parteneriat public-privat de către CNSP, aprobată prin Hotărârea Guvernului 357/2018.

Cele trei proiecte strategice (platforma informatică a CNSAS, sistem informatic pentru administrare fiscală la ANAF si un centru multifuncţional pentru educaţie şi sănătate), care se vor realiza cu unul sau mai multi parteneri privati, au o valoare de cel putin 250 mil. euro.

In ceea ce priveste Proiectul privind platforma informatică a ANAF, se are în vedere implementarea, migrarea de date şi operarea acestui sistem precum şi interconectarea sa cu celelalte platforme sau sisteme informatice publice.

„În cadrul proiectului se are în vedere implementarea noii platforme ce va include, dar nu se va limita la: subistemele de rezilienta si recuperare date in caz de incidente sau dezastre, subsistemul de stocare de date, comunicaţii şi securitate, pachetul de aplicaţii, precum şi subsistemul de baze de date.”, potrivit proiectului de HG.

Operarea va fi realizată de către societatea de proiect cu respectarea cerinţelor stabilite prin contractul de parteneriat public-privat. Se estimează că investiţia în realizarea sistemului informatic pentru administrare fiscală este de maxim 150 milioane euro.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?