Proiect de HG pentru informatizarea ANAF in parteneriat public-privat. Valoarea proiectului este de maxim 150 mil. euro.

3 iunie 2019

Comisia Nationala de Strategie si Prognoza (CNSP) anunta ca a fost iniţiat un proiect de hotărâre a Guvernului pentru completarea Listei proiectelor strategice de investiții care urmează a fi pregătite şi atribuite în parteneriat public-privat de către CNSP, aprobată prin Hotărârea Guvernului 357/2018.

Cele trei proiecte strategice (platforma informatică a CNSAS, sistem informatic pentru administrare fiscală la ANAF si un centru multifuncţional pentru educaţie şi sănătate), care se vor realiza cu unul sau mai multi parteneri privati, au o valoare de cel putin 250 mil. euro.

In ceea ce priveste Proiectul privind platforma informatică a ANAF, se are în vedere implementarea, migrarea de date şi operarea acestui sistem precum şi interconectarea sa cu celelalte platforme sau sisteme informatice publice.

„În cadrul proiectului se are în vedere implementarea noii platforme ce va include, dar nu se va limita la: subistemele de rezilienta si recuperare date in caz de incidente sau dezastre, subsistemul de stocare de date, comunicaţii şi securitate, pachetul de aplicaţii, precum şi subsistemul de baze de date.”, potrivit proiectului de HG.

Operarea va fi realizată de către societatea de proiect cu respectarea cerinţelor stabilite prin contractul de parteneriat public-privat. Se estimează că investiţia în realizarea sistemului informatic pentru administrare fiscală este de maxim 150 milioane euro.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash