Mastercard anunţă deschiderea perioadei de înscrieri pentru ediția de iarnă a Start Path din acest an. În cadrul programului Start Path Global, Mastercard colaborează cu startup-uri pentru a le ajuta în extinderea afacerilor şi a soluțiilor dezvoltate, precum și în creșterea profitabilității.
Programul Start Path este parte a angajamentului Mastercard de a colabora cu startup-uri din toată lumea pentru a valorifica potențialul celor mai bune startup-uri, pentru a aduce un plus de valoare consumatorilor, partenerilor comerciali și industriei financiare. Start Path a fost lansat în 2014, ca o modalitate prin care Mastercard să lucreze direct cu startup-uri din toată lumea pentru dezvoltarea unor soluții inovatoare, de la inteligență artificială și comerț conversațional, până la tehnologii blockchain.
“Creativitatea este din ce în ce mai prezentă în ecosistemul produselor și serviciilor financiare, și încurajăm startup-urile din toată lumea, și mai ales din țara noastră, să apeleze la sprijinul și expertiza Mastercard, pentru a-și asigura extinderea accelerată a soluțiilor dezvoltate și o evoluție rapidă a acestora, cu impact semnificativ la nivelul industriei și al pieței,” a declarat Gabriel Ghiță, Head of New Business CEE, Mastercard Europe.
Pe parcursul ultimilor doi ani, Start Path a colaborat cu peste 90 companii din 24 țări. În urma colaborărilor inițiate în cadrul programului Start Path, Mastercard a investit sau derulează proiecte-pilot cu aproximativ 20% dintre companiile înscrise în program.
“În 2014, ne-am propus să ne extindem orizontul în afara inițiativelor companiei noastre și să susținem inovația oriunde o identificăm, inclusiv în rândul companiilor nou-lansate,” a declarat Stephane Wyper, global lead al Mastercard Start Path. “Prin Start Path, am adoptat o abordare personalizată pentru fiecare startup, astfel încât să maximizăm beneficiile aduse atât pentru startup cât și pentru întregul sistem. Credem că nu există o abordare standardizată atunci când colaborezi cu startup-uri, motiv pentru care utilizăm mecanisme diferite, precum proiecte-pilot interne sau API-uri Mastercard, precum și acces la rețeaua noastră de clienți și parteneri.”
În fiecare trimestru, Mastercard Start Path recrutează o nouă o nouă grupă de startup-uri, care să demareze programul virtual de șase luni. Înscrierile pentru următoarea grupă sunt deschise până la data de 11 octombrie 2016.
Pentru a vă înscrie, vizitați www.startpath.com. Programul este disponibil tuturor startup-urilor din afara Statelor Unite.
Cum poți aplica la Start Path Global:
1. Aplică la www.f6s.com/mastercardstartpathglobal2016 până joi, 11 octombrie, 2016, la ora 19:00
2. Vei primi un e-mail de confirmare a înregistrării din partea echipei Start Path
o În cazul unor companii, este posibil ca echipa Start Path să vă contacteze telefonic pentru a discuta pe marginea formularului de înscriere înregistrat.
3. Echipa Start Path va invita 12 companii la Pitch Day, în Miami, pe 30 noiembrie și 1 decembrie 2016
o Pitch Day este o oportunitate nu doar pentru a fi înscriși în program, ci și pentru a cunoaște parteneri de renume ai programului Start Path.
4. Între 5 și 7 companii vor fi ofertate pentru a se înscrie în program.
5. Programul va începe printr-o săptămână introductivă, în ianuarie 2017.
6. Mastercard va organiza trei sesiuni de informare pentru a oferi detaliile necesare startup-urilor interesate despre procesul de înscriere:
o Chat pe Twitter, vineri, 30 septembrie, la ora 14:30 – urmărește @MAStartPath & #StartPathGlobal pentru o sesiune de întrebări și răspunsuri cu startup-uri existente în program, respectiv
o Webinar-uri joi, 6 octombrie, la orele 17:30 și 01:30 a.m. – pentru înregistrare, vizitați https://startpathglobal.youcanbook.me/.
Banking 4.0 – „how was the experience for you”
„So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”
Many more interesting quotes in the video below: