[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Programul de masuri al guvernului „Sprijin pentru România” nu mentioneaza nimic despre amanare platii ratelor la banca. „Este o amanare a deciziei. Masura a ramas in discutie.”

12 aprilie 2022

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, luni seară, că autorităţile continuă să analizeze să vadă cât de benefică este măsura amânării plăţii ratelor pentru populaţie şi mediul de afaceri, potrivit news.ro.

Nicolae Ciucă a fost întrebat, luni, ce s-a întâmplat cu amânarea ratelor, măsura care era vehiculată a fi luată în cadrul acestui pachet.  

În acest moment, datele pe care le-am analizat ne-au dus către această decizie la nivelul coaliţiei, să continuăm să analizăm să vedem cât de benefic este pentru populaţie şi mediul de afaceri.  Este o amânare a deciziei,” a explicat premierul.  

Măsura a rămas în discuţie, discutăm cu sistemul  bancar împărţirea costurilor pe această măsură,” a preciuzat Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

Conferinta de presa integral aici – tema amanarii platii ratelor de la 26.28′

______________

Programul „Sprijin pentru România” reprezintă un pachet de soluții pentru cetățeni și pentru economie.  Pachetul are o valoare de 17,3 miliarde de lei, aproximativ 52% din această valoare este asigurată din fonduri europene iar diferenta de 48% din fonduri de la bugetul de stat. 

Noutăți
Stay updated to the impact of emerging technologies in fintech & banking.
Banking 4.0 newsletter - subscribe
Cifra/Declaratia zilei

Dariusz Mazurkiewicz – CEO at BLIK Polish Payment Standard

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

To be honest I think that Sinaia, your conference, is much better then Davos.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?