[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Programul de masuri al guvernului „Sprijin pentru România” nu mentioneaza nimic despre amanare platii ratelor la banca. „Este o amanare a deciziei. Masura a ramas in discutie.”

12 aprilie 2022

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, luni seară, că autorităţile continuă să analizeze să vadă cât de benefică este măsura amânării plăţii ratelor pentru populaţie şi mediul de afaceri, potrivit news.ro.

Nicolae Ciucă a fost întrebat, luni, ce s-a întâmplat cu amânarea ratelor, măsura care era vehiculată a fi luată în cadrul acestui pachet.  

În acest moment, datele pe care le-am analizat ne-au dus către această decizie la nivelul coaliţiei, să continuăm să analizăm să vedem cât de benefic este pentru populaţie şi mediul de afaceri.  Este o amânare a deciziei,” a explicat premierul.  

Măsura a rămas în discuţie, discutăm cu sistemul  bancar împărţirea costurilor pe această măsură,” a preciuzat Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu.

Conferinta de presa integral aici – tema amanarii platii ratelor de la 26.28′

______________

Programul „Sprijin pentru România” reprezintă un pachet de soluții pentru cetățeni și pentru economie.  Pachetul are o valoare de 17,3 miliarde de lei, aproximativ 52% din această valoare este asigurată din fonduri europene iar diferenta de 48% din fonduri de la bugetul de stat. 

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?