[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Programul de inovatie al Visa se extinde pe mai multe piete din sud-estul Europei, inclusiv Romania. Startup-urile fintech pot aplica pana pe 15 aprilie.

9 aprilie 2021

Startup-urile fintech aflate în faza incipientă și de scalare a creşterii pot trimite aplicaţii pana pe 15 aprilie pentru a intra în cea de-a treia etapă a programului Visa Innovation Program și a dezvolta parteneriate cu Visa și rețeaua sa globală. Programul se extinde în mai multe ţări din regiunea Europei de Sud-Est, inclusiv în România, cu scopul de a atrage mai multe fintech-uri.

Startup-urile care vor fi acceptate în program vor putea să beneficieze, alături de companiile care au finalizat deja programul, de accesul la numeroase resurse, la o rețea de parteneri, de mentorat și oportunități de afaceri.

Startup-urile cu echipe dedicate și produse sau soluții live, care vizează sectorul IMM-urilor, circulaţia fluxurilor financiare, dezvoltarea experienței de plată de ultimă generație sau construirea de orașe mai inteligente pot trimite aplicaţii direct pe site-ul visainnovationprogram.com.

Scalare şi acces la mai multe resurse

Programul de inovaţie al Visa pune la dispoziţia startup-urilor în fază incipientă (pre-seed, seed și seria A) o platformă pentru testarea, validarea, co-crearea și lansarea de noi concepte de produse inovatoare în colaborare cu Visa și rețeaua sa de parteneri globali, scurtând semnificativ procesul de lansare pe piață.

Iniţiat în 2018, programul a atras până în prezent peste 300 de aplicaţii și a recrutat peste 30 de companii în faza de concept, proiecte pilot de testare sau acces pe piaţă, valorificând orientarea către client și metodologia de creare a designului.

Proiectul oferă acces la instituții financiare și alți parteneri din Bulgaria, Grecia și Turcia. Odată cu expansiunea la nivel regional, programul devine accesibil pentru o comunitate mai mare de fintech-uri din sud-estul Europei și oferă băncilor participante, instituțiilor financiare nonbancare și comercianților din cele trei ţări acces la cele mai recente inovații în spațiul fintech din regiune.

În același timp, startup-urile din sud-estul Europei care sunt acceptate în program beneficiază de informaţii practice, acces la resurse tehnologice solide și mentorat pentru a derula proiecte pilot plătite împreună cu partenerii din program, pe pieţele din Bulgaria, Grecia sau Turcia.

Visa Innovation Program este implementat în Bulgaria de Eleven Ventures, unul dintre cele mai importante acceleratoare de afaceri locale și fonduri de capital de risc în stadiu incipient, de Crowdpolicy în Grecia și de Hackquarters în Turcia.

La Visa, considerăm că parteneriatele cu companiile fintech sunt esențiale pentru stimularea inovației, în beneficiul consumatorilor, afacerilor și clienților. Programul de inovaţie al Visa este poarta de acces la rețeaua noastră globală, la brandul de încredere și la tehnologia de ultimă generație care îi poate ajuta să își atingă obiectivele, în măsura în care aceste companii vin cu idei originale și noi moduri de abordare a problemelor.

Extinderea programului şi în România va permite accesul mai multor companii fintech, oferind în același timp numeroase oportunități de colaborare cu partenerii de afaceri ai Visa pe plan extern. Așteptăm cu nerăbdare să vedem fintech-uri românești în cea de-a treia etapă a programului și avem convingerea că inovația va continua să contribuie la dezvoltarea următoarei generații de soluții de plăți”, a declarat Elena Ungureanu, Visa Country Manager în România.

Pe măsură ce programul se extinde și se maturizează, creşte şi accesul la oportunități pentru startup-urile participante, oferindu-le posibilități nelimitate de a învăța, testa și de a-şi valida ideile cu o viteză uimitoare, de a-și dezvolta afacerea și de a se extinde mai rapid. De asemenea, programul facilitează colaborarea între toți jucătorii din industrie, ceea ce înseamnă în final produse și servicii mai bune și valoare adăugată pentru clienți,” a declarat Daniel Tomov, Managing Partner la Eleven Ventures

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?