[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Programul de educatie financiara a romanilor propus de Visa Europe continua si in 2013

16 octombrie 2012

16 octombrie, 2012 – Visa Europe anunta ca informatiile necesare pentru o mai buna administrare a finantelor personale au ajuns la 55.000 de romani si se asteapta la inca 100.000 in 2013, odata cu cea de-a doua etapa a programului.

Programul de educatie financiara pe care Visa Europe il desfasoara impreuna cu bancile membre, se adreseaza tinerilor si adultilor. In perioada mai – septembrie 2012, peste 100 de profesori, pregatiti in prealabil in cadrul unor traininguri de educatie financiara, organizate de organizatia non-profit Junior Achievement Romania, au ajutat la pregatirea a peste 7.000 de elevi si studenti, care au transmis informatia catre 21.000 de adulti (familie, prieteni, rude).

In timpul trainingurilor, profesionisti din domeniul financiar-bancar au participat si au raspuns la intrebarile cursantilor si a le oferi sfaturi privind problemele cu care se confrunta. Cursurile au avut loc in liceele si universitatile din 64 de orase, din 32 de judete, printre care Bucuresti, Iasi, Cluj, Timisoara si Constanta.

Mai mult, Visa Europe a dezvoltat o platforma de e-learning pe site-ul www.baniiq.ro, prin intermediul careia orice persoana interesata de educatie financiara a putut accesa in mod gratuit cursurile online, intr-un mod interactiv. Pana in prezent, filmele din cadrul programului de educatie financiara au fost vizualizate de peste 13.000 de persoane pe site-ul programului sau pe YouTube. Totodata, informatiile postate pe pagina de Facebook a programului  au  ajuns la peste 650.000 de utilizatori, dintre care 10.500 de persoane s-au informat efectiv.

Site-ul oficial al programului a inregistrat 1,4 milioane de accesari, generate de 43.500 de utilizatori unici. Per total, cursurile, training-urile online si parteneriatele incheiate au facut ca 55.000 de persoane sa beneficieze de educatie financiara ca urmare a implementarii programului BaniIQ.

„Romanii devin din ce in ce mai constienti ca au nevoie de acces la educatie financiara pentru a face fata mai bine cheltuielilor zilnice, pentru a intelege si utiliza in cunostinta de cauza produsele si serviciile financiare. Acesta este unul dintre principalele motive care a stat la baza succesului initiativei noastre si am decis sa extindem programul. Astfel, ne fixam un obiectiv ambitios si pentru a doua editie a programului si vrem sa transmitem informatiile catre inca 100.000 de persoane pana la finele anului viitor”, a declarat Catalin Cretu, director general Romania, Visa Europe.

Programul este derulat de Visa Europe impreuna cu bancile membre din Romania si implementat de Junior Achievement, cu sprijinul Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, Programului Natiunilor Unite pentru Dezvoltare si Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor.

Taguri:

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?