[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Profilul posesorului de card GOLD emis de BCR

21 septembrie 2011


21 septembrie, 2011 – Din cele peste 2 mil. de carduri valide pe care BCR le are in circulatie, 0,13% sunt de tip Gold, emise catre clienti care fie au disponibilitati in banca intre 40.000-200.000 Euro, fie sunt persoane cu profesii liberale, oameni cu notorietate pe plan local (medic, avocat, etc.) sau top manageri. Posesorul de card de credit Powercard Gold este barbat, are intre 35 si 55 ani, locuieste in Bucuresti si tranzactioneaza sume de 10 ori mai mari decat posesorii de Powercard standard, potrivit datelor BCR.

Cardul de credit Powercard Gold este folosit in principal pentru achizitionarea de haine si accesorii, in timp ce cardul de credit standard Powercard este folosit cel mai des in supermarket.

„Clientii de card Gold sunt mai obisnuiti sa foloseasca acest instrument de plata si fac in medie de 4 ori mai multe tranzactii decat un posesor de card de credit standard.  In acelasi timp, si asteptarile lor sunt mai mari. De aceea le-am studiat atent comportamentul de cumparaturi si avem pentru ei beneficii exact in ariile in care folosesc acest card: reduceri in magazinele de haine si accesorii si asigurari pentru calatorii” a declarat Ahu Atay (foto), Director Executiv Carduri BCR.

73% dintre posesorii de card de credit Powercard Gold de la BCR sunt barbati. Aceeasi proportie se pastreaza si in cazul plafonului acordat. Cei mai multi dintre clienti, aproape 35% sunt din Bucuresti. Urmeaza regiunea de Centru  si pe locul trei, ca numar de carduri de credit Powercard Gold detinute este regiunea N-E.  Aproape 70% dintre posesorii de carduri Powercard Gold BCR au intre 35 si 55 de ani.

Pentru a completa oferta pentru clientii cu venituri ridicate, BCR are acum in portofoliu si cardul de debit BCR Gold Mastercard. Este un card de debit in lei, atasat unui cont curent standard, cu tehnologia cip incorporata, embosat, utilizabil international si cu posibilitatea irolarii in 3D-Secure (pentru plati on-line). Cei care aplica pana la finalul anului 2011 si apoi utilizeaza cardul 2 luni la cumparaturi/pe internet in valoare de minim 700 lei vor primi inapoi in cont 70 lei.

Recent, BCR a lansat si serviciul Direct Debit catre clientii corporativi, care pot opta pentru incheierea de mandate de debitare directa si gestionarea celor existente direct din aplicatia de internet banking – Business 24 Banking BCR. Prin crearea unui mandat de direct debit, clientul mandateaza banca sa efectueze automat, la data scadentei, plata facturilor emise de beneficiarul specificat (furnizor de utilitati, telefonie etc), iar plata se va efectua prin debitarea directa a contului indicat de client. Serviciul este gratuit.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?