[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Profilul cumparatorului care plateste online cu cardul: barbat, 30-40 de ani, din Bucuresti

2 septembrie 2010

2 septembrie, 2010 – In primele 8 luni din 2010, cumparatorii care au platit cu cardul in magazinele  online romanesti au fost preponderent barbati, au varsta cuprinsa intre 30-40 de ani, si au plasat mai multe comenzi lunea, intre orele 12.00-14.00, conform unei analize a GECAD ePayment.

Profilul cumparatorului a fost determinat pe baza actiunilor de cumparare inregistrate pentru clientii care au introdus datele personale pe site-urile unde au facut plati online. Raportul a analizat datele furnizate de sistemul ePayment in perioada ianuarie 2008 – 31 august 2010.

In acest interval se inregistreaza o serie de variatii in profilul cumparatorului care plateste online cu cardul: se echilibreaza proportia dintre femei si barbati (58% din platile online sunt facute de barbati si 42% de femei), creste ponderea celor care efectueaza intre 2 si 5 plati pe an pana la 30% si, de asemenea, creste numarul tranzactiilor efectuate in weekend – 13% sambata si 11% duminica.

Cei mai multi cumparatori care platesc online cu cardul provin, in ordine descrescatoare, din Bucuresti si din judetele Cluj, Iasi, Timis si Brasov.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?