Procesatorii de plati ecommerce anunta cresteri dar precizeaza ca standardul 3D Secure este depasit

12 mai 2016

RomCard a procesat peste 1,1 mil. tranzactii de plati online in primele trei luni din acest an, fata de 780.000 tranzactii in aceeasi perioada din 2015. Valoarea tranzactiilor s-a marit si ea de la 91,2 mil. euro in T1 2015 la 148,4 mil. euro in T1 2016, scrie adhugger.net.

Potrivit reprezentantilor RomCard, cresterea este puternic influentata de reducerea comisionului de interchange aplicata tranzactiilor de acceptare la plata, la 0,2% pentru cardul de debit si 0,3% la cardul de credit, care a intrat in vigoare incepand cu 9 decembrie 2015.

Pentru explozia comertului electronic mai ramane de luat o singura masura importanta: inlocuirea standardului 3D Secure cu o alta modalitate de securizare si autentificare a tranzactiilor. Prezent la festivitatea de decernare a premiilor de excelenta din industria platilor electronice, Gala NOCASH – editia a XV-a, Marius Costin, CEO Pay Romania a declarat:  „una din trei tranzactii se pierde”.

Cu alte cuvinte, cifrele sus mentionate ar putea fi cu 33% mai mari daca s-ar renunta la standardul 3D Secure. Evident, pentru acest lucru tebuie sa se puna de acord schemele de plata care sa sa vina cu un nou standard in domeniul platilor cu cardul pe internet.

Oficialul PayU Romania a mai precizat ca schimbarea de strategie a companiei anuntata in 2015, care a insemnat reorientarea afacerii de la retail catre segmentul corporate, a adus companiei o crestere de peste 60% a volumelor procesate in primul trimestru din acest an, comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Adrian Vasilescu – consilier de strategie al guvernatorului BNR

„O singură provizie am făcut, de card, pentru că nu mai umblu cu banii în buzunar. Banii sunt cei mai periculoși când este vorba de răspândirea unei molimi. Am renunțat la cash. În rest, este o prostie să faci provizii. Dacă vine o molimă și nici nu știi când va ajunge, dacă ar fi să se întindă, pe cât timp să poți să faci provizii? Faci provizii pe trei săptămâni, pe patru săptămâni și mai departe?”, a spus consultantul.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash