Probabil ca Apple Pay va fi lansarea anului in 2019, pentru industria serviciilor financiare. Cine a castigat acest premiu in 2018?

30 aprilie 2019

Lansarea anului 2018, in industria serviciilor financiare si de plati, o vom afla la Gala NOCASH din 9 mai, de la Teatrul National din Bucuresti. Peste 40 de specialisti din industria de profil au votat deja cele trei nominalizari la categoria lansarea anului: BCR – Platforma George, Orange Money si Revolut.

Votul este inca deschis astfel ca expertii invitati sa jurizeze, mai pot face acest lucru pana in data de 3 mai. Pe baza opiniilor exprimate pana in prezent, se contureaza un castigator detasat. Cel putin jumatate dintre specialistii care au votat, au avut aceeasi optiune. De notat ca pentru a fi corect exprimat, si considerat valabil, expertii nu au putut vota in favoarea propriului serviciu / produs.

Daca lansarea anului 2018 urmeaza a fi aflata in curand, este foarte probabil ca in 2019 capul de afis in materie de lansari de servicii financiare in Romania va fi tinut de Apple Pay.

Câteva sute de mii de utilizatori de iPhone care sunt clienţi ai BT, ING sau Orange Money vor putea pentru prima oară să facă plăţi cu telefonul (minimum iPhone 6) la POS-urile contactless.

Lansarea solutiei de plati mobile a celor de la Apple reprezintă evenimentul acestui an pentru piaţa de plăţi mobile din Ro­mânia, cel putin pentru reprezentanţii Băncii Transil­vania şi ai ING, doi dintre cei mai mari jucători din piaţa bancară, care vor avea în portofoliu această facilitate.

Oana Ilaş, Director Executiv – management si dezvoltare produse retail la Banca Transilvania a declarat in cadrul ZF Mobilio ca „despre 2019 o să ne aducem aminte ca anul la finalul căruia toţi clienţii au la dispoziţie toată paleta de alternative de plată”.

„Ce am văzut în urma lan­sării care s-a întâmplat în Polonia a fost că în prima săptămână după lansarea Apple Pay s-au înrolat mai mulţi utilizatori decât într-un an de Google Pay.”, a punctat Robert Anghel, director mobile payments experience la ING România, in cadrul aceluiasi eveniment.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash