Printec vine cu o solutie care transforma smartphone-ul si tableta intr-un POS la purtator

25 septembrie 2013

Noua solutie PayWare Mobile este un echipament portabil de ultima generatie, ce foloseste tehnologia Bluetooth pentru conexiunea wireless cu sisteme Android, iOS si Windows. Echipat cu un PIN pad, un cititor de smart card si functionalitati NFC, PayWare Mobile este apreciata de catre Printec drept „cea mai simpla modalitate pentru un comerciant de a accepta plati cu cardul sau NFC oriunde si oricand, indiferent de natura sau dimensiunea afacerii pe care o dezvolta”. Solutia poate fi folosita si in tandem cu o tableta sau un IPod.

Aplicatia software permite utilizatorului sa emita si sa trimita via e-mail facturi personalizate si asigura accesul instant la istoricul tranzactiilor, inclusiv posibilitatea accesarii unei baze de date in scopul trimiterii de informatii si oferte speciale.


Capacitatea echipamentului de a citi coduri de bare permite marilor retaileri sa evite formarea cozilor la casele de marcat si le ofera posibilitatea de a inregistra o platavin orice locatie din magazin, reducand riscul ca un client sa se razgandeasca asupra achizitiei din cauza aglomeratiei sau a altor factori. Echipamentul poate accepta cupoane digitale, carduri cadou si poate suporta aplicatii personalizate, in functie de necesitati.

De asemenea, echipamentul permite organizarea de puncte de vanzare outdoor sau a unor evenimente tematice speciale si poate duce la maximizarea spatiului comercial existent prin reducerea numarului de case de marcat.

Fiind o premiera pentru Romania si chiar pentru tarile europene in care grupul Printec este prezent, PayWare Mobile este considerata de catre Dragos Chivu -noul CEO Printec Romania, „o solutie care va revolutiona platile mobile”.

„Ea se preteaza pentru comerciantii mobili, de la curieri, taximetristi, notari si pana la instalatori, segmente care pana acum nu au fost targetate. Tot ce trebuie sa faca un comerciant este sa aiba un smartphone si sa obtina terminalul de la o banca”, a mai precizat sursa citata.

Potrivit domnului Chivu, „exista un interes foarte mare pentru solutie din partea tuturor bancilor mari cu care lucram” insa foarte probabil ca nu vom vedea solutia implementata in piata mai devreme de trim.II din 2014. Aceasta pentru ca fiecare banca in parte trebuie sa-si dezvolte aplicatia proprie, care impreuna cu terminalul oferit de Printec vor face obiectul unei certificari – ce dureaza cel putin 3 luni. Asadar, aplicatia va fi proprietatea bancii. De retinu faptul ca PIN-ul se introduce in terminalul PayWare si nu in aplicatia de pe mobil.

Practic, Printec a lansat astazi un terminal care este disponibil doar pentru banci nu insa si comerciantilor.
Se estimeaza ca echipamentul va costa cat un smarphone mediu iar acesta va fi pus la dispozitie comerciantilor de catre banci.

Noua solutie nu va rezolva problema existentei mai multor echipamente de acceptare la un ghiseu, pentru ca – exact ca si pana acum – fiecare banca va veni cu propriul terminal. Din declaratia domnului Chivu, am retinut ca singurul comerciant din Romania unde la un singur POS se accepta carduri emise de banci diferite este Vodafone.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?