Printec si-a desemnat un nou director general pentru Romania si Republica Moldova

15 aprilie 2015

Printec Group, unul dintre cei mai importanti furnizori de solutii si integrator de sisteme din Europa Centrala si de Est, anunta numirea lui Bogdan Constantinescu in pozitia de Director General pentru Printec Group Romania si Republica Moldova.

Bogdan Constantinescu PrintecBogdan Constantinescu (foto) lucreaza in industria IT&C din 1991 si a ocupat intre timp functii de conducere in companii precum CISCO, IBM si Microsoft. Are 48 de ani si este absolvent al departamentului de Electronica Aplicata din cadrul Facultatii de Electronica si Telecomunicatii, Institutul Politehnic Bucuresti.

Din noua sa pozitie va coordona o echipa de 170 de angajati si o retea nationala de 28 de centre service. Va gestiona, de asemenea, un portofoliu de clienti ce cuprinde, printre altii, cea mai mare parte a bancilor din Romania.

“Suntem bucurosi sa il avem pe Bogdan in echipa Printec”, a declarat Vangelis Chrysafidis, COO Printec Group. “Bogdan vine cu o lunga experienta manageriala in companii de top, dublata de o foarte buna intelegere a pietei de servicii IT, precum si de expertiza tehnica in domeniu, competente ce vor contribui la succesul sau ca Director General al Printec Romania”.

Fostul director general, domnul Dragos Chivu, provenea din telecom si a ocupat aceasta pozitie din aprilie 2013 si pana in decembrie anul trecut, postul fiind vacant in toata aceasta perioada de 4 luni.

Printec Group ofera solutii integrate în domenii precum tranzactii automatizate, telecomunicatii & networking, securitatea informatiei, avand ca parteneri importanti vendori internationali precum NCR, VeriFone, Talaris, TONBELLER, Welcome Real Time, Oracle, Flash Networks, PCCW, etc. Printec Group este o companie cu sediul la Atena, Grecia, cu subsidiare in Albania, Bosnia Herzegovina, Bulgaria, Croatia, Cipru, Republica Ceha, Macedonia, Kosovo, Moldova, Romania, Serbia si Muntenegru, Slovacia, Slovenia si Ucraina.

Potrivit companiei, Printec Romania detine in prezent 55% cota de piata in segmentul ATM-urilor si cca. 60% din vanzarile de POS-uri. Este, de asemenea, lider de piata in furnizarea de solutii Anti Money Laundring (AML), cu un portofoliu ce include 10 dintre cele mai mari institutii bancare din Romania.

Centrele de service ale companiei deservesc peste 90.000 de echipamente vandute (ATM si POS-uri). De-a lungul timpului, impreuna cu bancile partenere din Romania, compania a venit cu o serie de premiere locale: 2002 – primul ATM cash-in instalat in Romania, 2007 – primul proiect mobile-payment, tehnologie NFC, 2007 – prima solutie de plata cu cardul a facturilor, la Terminal si 2010 – prima solutie de plata la Terminal a Taxelor si Impozitelor.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash