Printec a implementat solutia de semnatura electronica biometrica avansata in majoritatea bancilor grecesti, in parteneriat cu Namirial

10 august 2018

Printec, anunta ca împreună cu trei dintre cele mai mari bănci greceşti, incluzând Piraeus Bank şi Eurobank, a instalat şi implementat cu succes o soluţie de eSignature (semnătură digitală), acoperind majoritatea spaţiului bancar grecesc şi transformând astfel modul în care banca interactionează cu clientul.

”Prin implementarea soluţiei eSignature, tranzacţiile devin mai rapide şi mai simple, iar clientul va putea astfel să semneze o singură dată pentru a efectua tranzacţia dorită sau pentru a semna documentele pentru deschiderea unui cont sau pentru obţinerea unui credit.”, potrivit companiei.

”Securitatea tranzacţiei este asigurată prin identificarea imediată şi precisă a persoanei care semnează si a semnaturii acestuia pe baza utilizarii unor date biometrice, cum ar fi unghiul format de presiunea stiloului, viteza de scriere etc.”, mai precizeaza compania.

Soluţia de eSignature constă într-o tabletă cu touch screen si un stilou special pentru captarea şi transmiterea semnăturii către o platformă care autentifică semnătura şi gestionează documentele, implicit datele biometrice (când sunt dispobibile).

Platforma eSaw, folosită de către băncile mai sus menţionate, aparţine Namirial, partenerul Printec, specializat în Digital Transaction Management, care are o experienţă recunoscută pe plan internaţional cu soluţia de eSignature cu peste 1 milion de clienţi inregistrati.

Această platformă este autorizată la nivel european şi oferă accesul la semnătura electronică avansată, dar şi la semnatura electronică calificată (pe baza unor certificate digitale emise de către Namirial, autorizată la nivel european pentru oferirea de servicii de încredere ca Trust Service Provider) pentru semnarea în condiţii de siguranţă a oricăror documente.

De asemenea, platforma poate asigura şi posibilitatea identificării video de la distanţă a clientului.

În România, sunt bănci care utilizează deja cu succes semnătura electronică pentru a oferi credite prin care clientul poate fi identificat video la distanţă pentru îndeplinirea cerinţelor reglementate de cunoaştere a clientului, KYC (Know Your Customer) şi poate apoi obţine o semnatură electronică calificată pentru a semna un contract de credit.

În calitate de integrator de sistem, Printec a încheiat un parteneriat strategic cu Namirial şi a implementat cu succes proiecte in domeniul financiar-bancar, asigurari si sanatate.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
49 votes · 49 answers
Voteaza
NoCash