[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Principalii integratori de comert electronic au devenit membri APERO

12 aprilie 2012

12 aprilie, 2012 – La ultima Adunare Generala a Asociatiei de Plati Electronice din Romania (APERO), PayU Romania si NETOPIA – mobilpay.ro au devenit membri cu drepturi depline ai Asociatiei.  Numarul membrilor ajunge astfel la 32, in APERO fiind acum integrati toti actorii pietei platilor fara numerar: emitenti de carduri, scheme internationale de plata, furnizori de infrastructura si aplicatii de plata, procesatori de card, case de decontare/compensare a platilor si integratori de comert electronic.

Aceasta deschidere a APERO catre comertul electronic, marcheaza un punct strategic in dezvoltarea ulterioara a proiectelor Asociatiei. Un al doilea pas in aceasta directie il va constitui realizarea unui parteneriat strategic cu Asociatia Romana a Magazinelor Online (ARMO) care urmeaza a fi concretizat in lunile urmatoare.

De asemenea, pentru promovarea platilor electronice si implementarea de noi proiecte, APERO isi propune deschiderea si catre alti operatori din piata, care au legatura cu platile fara numerar, companii precum operatorii de telefonie mobila.

Lansata in ianuarie 2008, APERO a reusit deja implementarea a doua proiecte cu impact national. Primul este Linia Urgenta Carduri (LUC), un numar de telefon ce poate fi apelat atat din tara cat si din strainatate pentru blocarea cardurilor atunci cand posesorul constata ca le-a pierdut sau i-au fost furate. LUC este un call center de unde apelurile sunt redirectionate catre 6 banci emitente, al caror portofoliu de carduri reprezinta aproximativ 70% din piata.

Cel de-al doilea este furnizarea aplicatiei de plata catre MCSI pentru platforma de tranzactionare www.ghiseul.ro. In cadrul parteneriatului cu MCSI, APERO a oferit asistenta de specialitate si pentru elaborarea actelor normative care au stat la baza lansarii SNEP (Sistemul National Electronic de Plata pe Internet a taxelor si impozitelor prin card bancar).

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?