Prin centrul de plati un-doi.ro s-au efectuat tranzactii de 1,7 mld. euro, din 2005. Platforma a depăşit 3 milioane de tranzacţii pe lună.

18 iulie 2021

Din 2005 și până în prezent, prin rețeaua Mobile Distribution, clienții au înregistrat tranzacții de peste 1,7 miliarde de Euro. Începând din 2014, „avem o creștere în tranzacții în medie de 150% față de anul precedent,” spune compania.

Totul a inceput in 1997, in Cluj-Napoca, cand Mobile Distribution isi lansa serviciul de telefonie mobilă, cu distributie de cartele telefonice si SIM-uri. Din 2005, compania s-a specializat în distribuția de produse preplătite ale principalilor operatori de servicii telecom. Treptat au fost adaugate noi servicii, asa cum se vede si in grafica de mai jos. Cel mai recent este aplicatia de mobil lansata in 2020,. Ea se adreseaza clienților finali, indiferent că sunt utilizatorii de Android sau iOS.


În prezent, platforma un-doi.ro este interconectată cu peste 140 de furnizori de servicii și utilități. Acum, în magazinele un-doi Centru de plăți, clienții pot sa plătească facturile de utilități, să cumpere viniete si asigurări RCA, sau sa-si incarce telefonul mobil. In plus, clientii au posibilitatea sa plateasca taxe si impozite sau să transfere bani.

Mobile Distribution spune ca are 7.000 de parteneri care operează peste 10.000 de magazine în 2600 de localitati iar ţinta pentru 2021 este creşterea retelei de parteneriate cu 10%.

Un-doi Centru de plăţi, estimează creşteri de 10% ale numărului de tranzacţii cu cardul în comerţul tradiţional şi de până la 300% în ceea ce priveşte retailul online.

Estimăm creşteri semnificative în ambele direcţii. În retailul tradiţional, numărul de tranzacţii prin reţeaua de magazine partenere este în continuă creştere şi am depăşit 3 milioane de tranzacţii pe lună. Estimăm o creştere de peste 10% pe an pentru următoarea perioadă“, a spus pentru ZF Călin Chira, manager general al un-doi Centru de plăţi.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Catalin Cretu – general manager Visa pentru Romania, Croatia, Slovenia si Malta

„Suntem in top 3 european pentru adoptia platilor digitale in transportul public, dupa Marea Britanie si Polonia, si in top 10 mondial in penetrarea tehnologiei contactless in general.”

Afla aici rezultatele romanilor in adoptia platilor electronice.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?