Primul Open Banking Hackathon din CEE, de ziua istorica a Directivei Revizuite de Plati (PSD2)

21 august 2019

14 Septembrie este o zi istorica pentru industria bancara europeana. Este ziua in care toate bancile din Europa sunt obligate sa expuna, catre aplicatii terte, datele clientilor lor pe conexiuni de tip API, in medii de productie. Data este un termen legal stabilit de Directiva Revizuita de Plati (PSD2) si se aplica fara exceptie pe tot teritoriul Uniunii Europene. Acest lucru se intampla chiar daca in Romania nu a fost transpusa in lege organica.

Pentru a marca acest moment si pentru a da startul inovatiei bazate pe disponibilitatea datelor bancare catre aplicatii terte, Finqware, prima infrastructura de agregare de date bancare din Romania, organizeaza prima editie a Open Banking Hackathon


„Competitia se va desfasura in Bucuresti, la Mindspace Business District in , 14-15 septembrie. Pe durata intregului week-end echipe selectate de dezvoltatori IT si experti in digital banking vor concura cu aplicatiile si solutiile create pe infrastructura de test pusa la dispozitie de organizatori si prin care se pot conecta la mai multe banci din Romania, Cehia, Ungaria si Polonia.”, potrivit unui comunicat Finqware.

Parteneri principali ai acestui eveniment sunt Asseco SEE si Gapminder VC, competitia fiind sustinuta si de comunitatile FintechCamp Romania, TechAngels, ANIS, Aries Transilvania, Product Tank Romania si Techcelerator

NOCASH este partener media al evenimentului.

Partener logistic si locatie de inovatie: Mindspace Business District.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
41 votes · 41 answers
Voteaza
NoCash