Primul Open Banking Hackathon din CEE, de ziua istorica a Directivei Revizuite de Plati (PSD2)

21 august 2019

14 Septembrie este o zi istorica pentru industria bancara europeana. Este ziua in care toate bancile din Europa sunt obligate sa expuna, catre aplicatii terte, datele clientilor lor pe conexiuni de tip API, in medii de productie. Data este un termen legal stabilit de Directiva Revizuita de Plati (PSD2) si se aplica fara exceptie pe tot teritoriul Uniunii Europene. Acest lucru se intampla chiar daca in Romania nu a fost transpusa in lege organica.

Pentru a marca acest moment si pentru a da startul inovatiei bazate pe disponibilitatea datelor bancare catre aplicatii terte, Finqware, prima infrastructura de agregare de date bancare din Romania, organizeaza prima editie a Open Banking Hackathon


„Competitia se va desfasura in Bucuresti, la Mindspace Business District in , 14-15 septembrie. Pe durata intregului week-end echipe selectate de dezvoltatori IT si experti in digital banking vor concura cu aplicatiile si solutiile create pe infrastructura de test pusa la dispozitie de organizatori si prin care se pot conecta la mai multe banci din Romania, Cehia, Ungaria si Polonia.”, potrivit unui comunicat Finqware.

Parteneri principali ai acestui eveniment sunt Asseco SEE si Gapminder VC, competitia fiind sustinuta si de comunitatile FintechCamp Romania, TechAngels, ANIS, Aries Transilvania, Product Tank Romania si Techcelerator

NOCASH este partener media al evenimentului.

Partener logistic si locatie de inovatie: Mindspace Business District.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash