Primul magazin online local prin intermediul caruia s-a putut cumpara flori se listeaza pe eMAG Marketplace

30 octombrie 2015

Florariile Magnolia proceseaza comenzi online de peste un deceniu, dar incepand din aceasta saptamana, gama de produse florale poate fi gasita si pe eMAG Marketplace. Acest parteneriat este o componenta din strategia companiei de a se extinde si mai mult in comertul online.

„Odata cu listarea in Marketplace, Magnolia poate acoperi mai bine cererile din toata tara si va putea sa se adreseze mai usor ca niciodata oricui vrea sa faca un gest frumos… Totodata, reprezinta o diversificare a comertului online, dovedind ca pe Internet piata este in continua dezvoltare de la an la an. Cand vine vorba de sistemul de livrare, Magnolia va experimenta cu un sistem mixt, folosind serviciile unor companii mari la nivel national, dar si curieri alaturi de care a lucrat pana acum.”, potrivit comunicatului de presa.

In prezent, Florariile Magnolia inregistreaza cele mai mari vanzari in orasele Bucuresti si Cluj,  insa nu sunt la mare distanta Constanta, Brasov, Iasi, Timisoara, Targu-Mures sau Baia Mare.

Inainte de listarea in Marketplace, romanii care ofera flori prin Magnolia investesc, in medie, circa 190 de lei per comanda.

Pentru 2015, Magnolia estimeaza ca va reusi sa depaseasca tinta de 3,5 milioane de euro venituri, in crestere cu 30% fata de 2014. Progresul a fost asigurat printr-o prezenta offline mai extinsa, cu un magazin in mall-ul din Brasov, iar pentru 2016 este pregatit un spatiu in viitorul mall Park Lake din Bucuresti.

“Suntem de aproape 20 de ani pe piata din Romania, iar la finalul anilor ‘90, cand am debutat, Internetul inca era in dezvoltare si putini oameni aveau acces. De comert online nici nu mai pomenesc. Suntem acum in 2015 si listarea in Marketplace a venit ca un pas firesc in dezvoltarea strategiei noastre… ne asteptam ca 2016 sa fie cea mai importanta perioada pentru aceasta strategie”, a declarat Ioana Molnar, unul dintre cei doi fondatori ai proiectului.

Magnolia este una dintre cele mai longevive florarii din Romania, existand pe piata din tara noastra de aproape doua decenii si din 2001 pe Internet. A fost primul magazin online local prin intermediul caruia s-au putut cumpara flori. Floraria se bucura de cereri ridicate de comenzi in toata tara, cu precadere in Bucuresti, Cluj si Constanta si totodata garanteaza livrari si pentru cei din afara granitelor noastre.
De asemenea, Magnolia are un parteneriat cu Petrom pentru un concept cu totul nou: benzinaria-florarie. Astfel, clientul se duce intr-una din cele 153 de statii OMV, alege din catalog buchetul dorit, iar livrarea florilor se face catre destinatar in maximum 48 de ore.

Proiectul eMAG Marketplace a fost lansat in primavara lui 2011 si a ajuns in prezent la peste 600 de parteneri. eMAG Marketplace este sistemul prin intermediul caruia partenerii eMAG afiseaza propriile oferte pe platforma eMAG, iar clientii pot comanda simultan o gama mult mai larga de produse, de la oricare dintre acesti parteneri, totul dintr-un singur cont de client.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash