Primul acord comercial pentru sprijinirea magazinelor online din Romania care doresc sa isi vanda produsele in strainatate. Pentru inceput in Polonia.

10 decembrie 2019

Blugento, companie clujeană specializată în furnizarea de soluţii de eCommerce bazate pe platforma Magento, a anunţat că pune bazele primului acord comercial pentru sprijinirea magazinelor online din România să îşi vândă produsele în Polonia, alături de Frisbo, Coletaria.ro şi VE Global, scrie news.ro.

Potrivit Blugento, un magazin online poate începe să vândă pe piaţa poloneză în aproximativ 30 – 60 de zile, perioadă ce variază în funcţie de numărul de produse, numărul de soluţii integrate, sisteme de plăţi etc.

La nivel general, extinderea portofoliului de produse către clienţii din afara României aduce vânzări mai mari cu 15 – 20% pentru magazinele online. Potenţialul de creştere poate fi însă şi mai mare, luând în considerare evoluţia industriei de eCommerce din Polonia, estimată anul acesta la o valoare de peste 11 miliarde de euro, doar pe segmentul B2C.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Balaceanu – CEO & fondator Lendrise Marketplace

„40% dintre romani nu au un cont bancar. Sa nu uitam ca din cei 4,5 mil. de romani la Biroul de Credit numai jumatate sunt eligibili pentru un credit bancar. Ceilalti isi pot lua un credit non-bancar sau nu-si pot lua absolut niciun credit.” 

Afla aici sfaturile expertului

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?