Primul acord comercial pentru sprijinirea magazinelor online din Romania care doresc sa isi vanda produsele in strainatate. Pentru inceput in Polonia.

10 decembrie 2019

Blugento, companie clujeană specializată în furnizarea de soluţii de eCommerce bazate pe platforma Magento, a anunţat că pune bazele primului acord comercial pentru sprijinirea magazinelor online din România să îşi vândă produsele în Polonia, alături de Frisbo, Coletaria.ro şi VE Global, scrie news.ro.

Potrivit Blugento, un magazin online poate începe să vândă pe piaţa poloneză în aproximativ 30 – 60 de zile, perioadă ce variază în funcţie de numărul de produse, numărul de soluţii integrate, sisteme de plăţi etc.

La nivel general, extinderea portofoliului de produse către clienţii din afara României aduce vânzări mai mari cu 15 – 20% pentru magazinele online. Potenţialul de creştere poate fi însă şi mai mare, luând în considerare evoluţia industriei de eCommerce din Polonia, estimată anul acesta la o valoare de peste 11 miliarde de euro, doar pe segmentul B2C.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?