Prime Dash devine membru asociat al Asociației Române de FinTech

22 iunie 2021

Prime Dash, FinTech-ul care a dezvoltat un ecosistem de soluții financiare pentru companii și instituții financiare, se alătură comunității de membri ai Asociației Române de FinTech (RoFin.Tech), prima asociație profesională antreprenorială care reprezintă sectorul FinTech din România.

Soluțiile create de Prime Dash vizează sprijinirea companiilor și a sectorului financiar în procesul de transformare digitală, prin dezvoltarea unui ecosistem financiar inteligent. O serie de algoritmi originali, controlați de ML și AI constituie baza ecosistemului Prime Dash, iar această structură permite procesarea automată a volumelor mari de date pentru a crește eficiența operațională, face posibilă analiza și raportarea financiară continuă și managementul proactiv al riscului.

Pentru IMM-uri, Prime Dash este un instrument de creștere a profitabilității și un consultant financiar virtual. Pentru o instituție financiară, Prime Dash este o soluție care permite monitorizarea continuă a clientului, eliminând o mare parte a riscurilor asociate operațiunilor de creditare și menținând un grad de protecție în colaborare.


„În calitate de membru al RoFin.Tech, Prime Dash va avea posibilitatea de a reprezenta România în cadrul diverselor evenimente și proiecte cu parteneri externi, organizate de Asociație. Aceste evenimente cu concentrare pe zona FinTech au ca scop dezvoltarea și creșterea vizibilității ecosistemului de tehnologii financiare din România, pe plan intern și european,” potrivit comunicatului.

„Suntem încântați să devenim membri RoFin.Tech! Știm că Asociația Română de FinTech are un rol important în sedimentarea și dezvoltarea sectorului FinTech din România. Suntem mândri că ne putem aduce aportul la creșterea vizibilității ecosistemului românesc de FinTech și sunt convins că extinderea acestei comunități va contribui la dezvoltarea de parteneriate și susținerea reciprocă a membrilor,” Cătălin Rus, COO Prime Dash.

Ne bucurăm să primim în rândurile Asociației Române de Fintech compania Prime Dash. Deja recunoscută pentru soluțiile inovative de către instituții financiare de pe mai multe continente, Prime Dash e un fintech pe care sperăm să îl ajutăm să își dezvolte afacerea în toate colțurile lumii. Invităm cu această ocazie orice fintech românesc cu aspirații serioase să se alăture RoFin.tech, avem multe de demonstrat în România în domeniul inovației pentru serviciile financiare și o sumedenie de oportunități la nivel global. Ușa e deschisă pentru orice companie care preia provocarea de a schimbă lumea financiară,” Cosmin Cosma – Președinte Rofin.tech.

___________

Asociația Română de Fintech a fost fondată în ianuarie 2020 și reunește în prezent, 18 membri ce reprezintă start-up-uri și scale-up-uri din industria tehnologiilor financiare (fintech). Aceasta are două obiective fundamentate încă de la fondarea ei: conectarea asociației la autoritățile financiare naționale și europene ce pot impacta industria fintech, dar și crearea și facilitarea cât mai multor oportunități de dezvoltare pentru membrii asociației.

Adauga comentariu

Noutăți
Nocash
Cifra/Declaratia zilei

Mihai Draghici – CEO PayByFace

„Dupa ce oamenii creeaza un cont PayByFace si au adaugat cardul, selfi-ul si PIN-ul, si au avut un pic de curaj sa se duca sa incerce, daca au incercat o data plata prin recunoastere faciala nu mai folosesc altceva (n.r. ca modalitate de plata). 80% dintre ei numai asta folosesc. Le place la nebunie.” 

Afla aici rezultatele in adoptia platii prin recunoastere faciala.

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?