[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Primaria Sectorului 3 a deschis birouri mobile in hipermarcheturi pentru plata impozitelor

13 ianuarie 2014

Noua campanie a DITL Sector 3, de promovare a platii taxelor si impozitelor locale pe ghiseu.ro, vine cu premii (45 de carduri a cate 500 lei fiecare) dar si cu o premiera: inspectorii primariei vor asista contribuabilii in standurile deschise zilnic, intre 10.00 si 22.00, in Bucuresti Mall, Auchan Titan si Auchan Vitan.

Locatiile special amenajate in centrele comerciale amintite vor functiona similar cu ghiseele DITL. Astfel, contribuabilii din Sectorul 3 vor putea merge cu actul de identitate la locatiile speciale pentru a obtine datele de acces pentru plata online cu cardul prin platforma ghiseul.ro si/sau pentru a-si plati direct taxele cu cardul.

In cele cinci luni de derulare a campaniei ”Activeaza-ti contul pe ghiseul.ro si ai numai de castigat!”, desfasurata in perioada 1 august – 31 decembrie 2013, 9.500 de contribuabili si-au ridicat datele de acces pentru www.ghiseul.ro de la sediile DITL, iar rata de activare a fost de 34% (peste 3.200 de persoane si-au activat contul de utilizator prin schimbarea parolei initiale).

Mai mult, numarul de contribuabili din Sectorul 3 care pot plati taxele si impozitele locale online cu cardul prin www.ghiseul.ro s-a triplat in cele cinci luni de campanie, la peste 14.000, avand in vedere ca pana la inceperea acestei campanii aproximativ 5.000 de persoane isi ridicasera datele de acces pentru platforma online.

Primaria Sectorului 3 ofera cetatenilor posibilitatea de a-si plati taxele si impozitele cu cardul prin www.ghiseul.ro inca de la inceputul anului 2012, iar pana in prezent, dintre cei peste 14.000 de contribuabili care si-au ridicat datele de acces pentru platforma online, care reprezinta aproximativ 50% din ghiseul.ro la nivel national, 7.548 au efectuat operatiuni pe ghiseul.ro, cum ar fi schimbarea parolei, vizualizare informatii cont personal, plati. Numarul platilor realizate pentru Sectorul 3, prin ghiseul.ro, a crescut de peste 5 ori, de la 781, in 2012, la 4.113, in 2013.

„Ma bucura faptul ca prima editie a campaniei promotionale de promovare a platii taxelor si impozitelor locale cu cardul pe www.ghiseul.ro a avut succes si sper ca cea de-a doua editie sa aiba acelasi rezultat. Am demarat acest proiect de promovare a platilor online prin www.ghiseul.ro pentru ca oamenii sa nu mai stea la coada sa plateasca taxele si impozitele mai ales în perioada în care beneficiaza de reducere”, a declarat Primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoita.

“Ne bucuram ca eforturile comune ale autoritatilor si sectorului privat in vederea promovarii acestui mijloc modern de plata dau rezultate, intr-un timp relativ scurt, daca ne gandim ca am lansat aceasta campanie cu doar 5 luni in urma. Este un model de colaborare care poate fi urmat cu succes si de catre alte primarii”, a declarat Catalin Cretu, director regional pentru Romania si Croatia al Visa Europe.

Principalul avantaj al platii impozitelor si taxelor locale online cu cardul prin ghiseul.ro este faptul ca tranzactiile pot avea loc oricand si de oriunde. Mai mult, utilizatorii platformei ghiseul.ro stau in medie aproximativ 4 minute inregistrati in sistem, timp in care afla informatii detaliate privind obligatiile de plata si pot sa le achite direct pe internet cu cardul.

Platforma www.ghiseul.ro ofera posibilitatea de a plati online cu cardul partial sau total taxele si impozitele locale, precum si amenzile existente, iar dovada platii se primeste pe e-mail in doar cateva minute de la plata efectiva.

Primaria Sectorului 3, prin Directia Impozite si Taxe Locale (DITL), cu sprijinul Visa Europe si Banca Transilvania, deruleaza in perioada 1 ianuarie – 31 martie a doua editie a campaniei de promovare a platii taxelor si impozitelor locale cu cardul pe www.ghiseul.ro.

Noua campanie, derulata sub sloganul “Plateste-ti taxele si impozitele pe ghiseul.ro si ai numai de castigat!”, reprezinta continuarea initiativei din perioada 1 august – 31 decembrie 2013, prin care contribuabilii din Sectorul 3 au fost indemnati sa-si activeze datele de acces (utilizator si parola) pentru platile cu cardul pe ghiseul.ro.

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?