[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Primaria din Arad este lider de piata la incasarea taxelor si impozitelor pe Internet

10 ianuarie 2011


10 ianuarie 2011 – In 2010, romanii au efectuat aproximativ 9.260 de tranzactii pe Internet, pentru plata cu cardul a taxelor si impozitelor locale, in valoare de peste 2,97 mil. RON. Campioni sunt contribuabilii din Arad care au efectuat aproape 3.200 de tranzactii in valoare de 1,4 milioane lei. Fata de 2009, pentru Primaria din Arad s-a dublat atat atat numarul de tranzactii cat si valoarea aferenta acestora.

Numarul de platitori distincti pe Arad in 2010 a fost de 2128. Raportat la numarul total al contribuabililor din Arad, cei care au optat pentru plata pe Internet a taxelor si impozitelor detin o pondere de 2%. Chiar daca sunt in medie 3 taxe / persoana, acestea se platesc de regula cu o singura tranzactie.

Valoarea medie a unei tranzactii este in crestere, aceasta fiind de 450 RON in 2010 si de 390 RON in 2009, mult peste media nationala de 320 RON pe tranzactie. In cazul primariilor din Bucuresti (Sectoarele 2, 4 si 6) valoarea medie a unei tranzactii  este sub media pe tara. Cea mai mare valoare medie a unei tranzactii de plata cu cardul pe Internet se inregistreaza pe Primaria Pitesti: 710 RON.

Pana la finele anului 2010, 20 primarii permiteau plata prin Internet a taxelor si impozitelor locale, prin intermediul cardului bancar. Lista se prezinta dupa cum urmeaza: Arad, Baia Mare, Bucuresti – Sectoarele 2, 4 si 6, Carei, Campia Turzii, Cluj-Napoca, Dej, Drobeta Turnu-Severin, Lugoj, Oradea, Pitesti, Pucioasa, Sighetul Marmatiei, Sibiu, Sovata, Rasnov, Timisoara si Targu Jiu. Contribuabilii pot plati prin card si la sediul institutiei publice, peste 100 de primarii din tara fiind dotate, in acest sens, cu terminale POS.

De la inceputul acestui an, o serie de trei noi primarii au implementat serviciul de comert electronic pe site-urile proprii: Consiliul Judetean Bistrita, Primaria Cluj-Napoca si Primaria Constanta.

La nivel national sunt 3.495 de primarii si aproximativ 14 milioane de contribuabili, persoane fizice si juridice. Odata cu intrarea in vigoare a HG nr.1235/2010, institutiile publice au abligatia sa se inroleze in Sistemul Electronic National de Plata a taxelor si impozitelor. Inrolarea primariilor, prevazuta a se incheia pana in iunie 2012, va permite contribuabililor sa-si poata plati cu cardul, direct de pe Internet, de oriunde, toate taxele si impozitele catre orice institutie publica inrolata in sistem.

Sursa: Indeco Soft & bancile acceptatoare

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?