[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Prima comuna inregistrata in SNEP

11 iulie 2011

11 iulie, 2011 – Comuna Luncavita din judetul Tulcea este prima institutie din mediul rural care s-a inrolat in Sistemul National Electronic de Plata. Astfel, incepand cu 30 iunie, cele 1.900 de gospodarii din comuna isi pot plati impozitele si taxele locale cu cardul bancar, direct de pe Internet, prin intermediul platformei de tranzactionare www.ghiseul.ro.

In decizia Consiliului Local din 11 mai 2011 s-a hotarat ca primaria sa suporte comisioanele datorate de utilizarea sistemului de plata, iar nivelul maximal indicat in documentatia de atribuire nu poate depasi 2% din valoarea tranzactiei si nu va fi mai mare de 30 lei.

In vederea procesarii si decontarii tranzactiilor, primaria Comunei Luncavita a semnat un contract de acceptare cu Banca Transilvania inca din 30 mai a.c. In prezent, Banca Transilvania are semnate asemenea contracte de inrolare in SNEP cu 10 primarii: Bucuresti – sectoarele 2 si 3, Brasov, Comuna Luncavita, Cluj Napoca, Giurgiu, Hunedoara, Sibiu, Turnu Severin si Zalau.

« Ne dorim sa atragem cat mai multe primarii, atat prin SNEP, cat si prin solutia de ecommerce », a declarat Marius Flore, director Directia acceptare Banca Transilvania. Astfel, banca are contracte de acceptare „ecommerce” cu 13 primarii, ceea ce permite plata de taxe si impozite direct din site-ul primariilor respective. Este vorba de primariile din Bucuresti – Sector 2, Cluj-Napoca, Dej, Brasov, Slobozia, Sovata, Buzau, Constanta, Drobeta Turnu Severin, Bistrita, Fieni, Hunedoara si Titu.

De asemenea, numarul total al primariilor care au semnat contract de acceptare cu Banca Transilvania, pentru a permite plata impozitelor la POS, se ridica la 61. Pe primele 6 luni din acest an, Banca Transilvania a inregistrat peste 50.000 de tranzactii pentru plata taxelor si impozitelor prin card bancar, in valoare de 18 mil. lei.

Modalitate de plata Numar tranzactii Valoare (lei)
La POS 51.495 17.662.690
Pe Internet – www.ghiseul.ro 209 27.579
Pe Internet – ecommerce BT 2.159 715.502

Potrivit datelor furnizate de MCSI, din 30 martie a.c. si pana in prezent, prin www.ghiseul.ro s-au efectuat peste 1.000 de tranzactii de plata, site-ul fiind accesat de peste 43.000 de vizitatori unici.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?