Prima aplicatie pentru notificarea castigurilor la Loteria bonurilor fiscale – utilizatorii obtin rapoarte despre cum si unde cheltuiesc banii

10 aprilie 2015

S-a lansat serviciul web gratuit Lotobon.ro , care isi propune sa îi ajute pe romani sa exploateze la maxim Loteria Bonurilor Fiscale . Utilizatorii isi creaza cont pe site, isi inregistreaza datele bonurilor fiscale si vor fi notificati in cazul in care sunt castigatori. Utilizatorii au posibilitatea de a obtine rapoarte in timp real despre cum isi cheltuiesc banii. Proiectul apartine companiei Pozitronic Web SRL si foloseste cele mai recente tehnologii web disponibile.

Site-ul Lotobon.ro, adaptat pentru o gama larga de dispozitive si sisteme de operare, ofera posibilitatea de a gestiona bonurile fiscale in vederea paticiparii la loterie si se mandreste cu un sistem de notificari bine pus la punct.

“Am creat un tool amuzant, util si usor de utilizat pentru cei care vor sa participe la Loteria Bonurilor”, a declarat Virgil Gînjau, managerul proiectului Lotobon.ro. “Nu urmarim avantaje financiare. Serviciul este gratuit si, pentru moment, nu vom gazdui nici reclame. Ne propunem sa fim utili si simpatici.”

„Folosind Lotobon.ro, îți va fi foarte ușor sa afli cand ai caștigat. Practic, noi urmarim extragerile pentru tine și te anunțam tot ce conteaza.”

Cei interesati își creeaza un cont unde introduc datele bonurilor fiscale. Unele campuri sunt obligatorii precum datele bonului fiscal respectiv ziua și valoarea. Altele sunt optionale, cum este cazul denumirii comerciantului si categoriei de cheltuieli – pe care fiecare și-o defineste – (benzina, țigari, mancare, etc.). Introducerea datelor și în aceste campuri facultative va permite generarea unor rapoarte ceea ce va oferi posibilitatea utilizatorilor sa vada cat și unde își cheltuiesc banii.

Reprezentantii site-ului spun ca toate bonurile salvate sunt în siguranța pe termen nelimitat, utilizatorii putand accesa și analiza oricand, în timp real, statisticile privind bonurile fiscale introduse. „Poti sā revii asupra lor oricand. Îti poti analiza comportamentul la cumparaturi, filtrand bonurile dupa luni calendaristice, categorii și comercianti.”

Lotobon.ro poate fi un excelent instrument de analiza a bugetului personal însa daca bonul fiscal nu este pastrat și in format fizic de catre utilizator, din perspectiva eventualei revendicari a castigului, nu ajuta la nimic. Ar fi ideal daca un bon scanat va putea fi acceptat de catre ANAF iar lotobon.ro sa creeze o baza de date de imagini cu aceste bonuri scanate. In aceste conditii ca se va putea monetiza și ideea, pe baza unui abonament lunar.

Loteria bonurilor fiscale este organizata de statul roman, conform ordonantei de guvern Nr. 10 din 28 ianuarie 2015. Prima extragere va avea loc în data de 13 aprilie 2015.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash