Prima aplicatie pentru notificarea castigurilor la Loteria bonurilor fiscale – utilizatorii obtin rapoarte despre cum si unde cheltuiesc banii

10 aprilie 2015

S-a lansat serviciul web gratuit Lotobon.ro , care isi propune sa îi ajute pe romani sa exploateze la maxim Loteria Bonurilor Fiscale . Utilizatorii isi creaza cont pe site, isi inregistreaza datele bonurilor fiscale si vor fi notificati in cazul in care sunt castigatori. Utilizatorii au posibilitatea de a obtine rapoarte in timp real despre cum isi cheltuiesc banii. Proiectul apartine companiei Pozitronic Web SRL si foloseste cele mai recente tehnologii web disponibile.

Site-ul Lotobon.ro, adaptat pentru o gama larga de dispozitive si sisteme de operare, ofera posibilitatea de a gestiona bonurile fiscale in vederea paticiparii la loterie si se mandreste cu un sistem de notificari bine pus la punct.


“Am creat un tool amuzant, util si usor de utilizat pentru cei care vor sa participe la Loteria Bonurilor”, a declarat Virgil Gînjau, managerul proiectului Lotobon.ro. “Nu urmarim avantaje financiare. Serviciul este gratuit si, pentru moment, nu vom gazdui nici reclame. Ne propunem sa fim utili si simpatici.”

„Folosind Lotobon.ro, îți va fi foarte ușor sa afli cand ai caștigat. Practic, noi urmarim extragerile pentru tine și te anunțam tot ce conteaza.”

Cei interesati își creeaza un cont unde introduc datele bonurilor fiscale. Unele campuri sunt obligatorii precum datele bonului fiscal respectiv ziua și valoarea. Altele sunt optionale, cum este cazul denumirii comerciantului si categoriei de cheltuieli – pe care fiecare și-o defineste – (benzina, țigari, mancare, etc.). Introducerea datelor și în aceste campuri facultative va permite generarea unor rapoarte ceea ce va oferi posibilitatea utilizatorilor sa vada cat și unde își cheltuiesc banii.

Reprezentantii site-ului spun ca toate bonurile salvate sunt în siguranța pe termen nelimitat, utilizatorii putand accesa și analiza oricand, în timp real, statisticile privind bonurile fiscale introduse. „Poti sā revii asupra lor oricand. Îti poti analiza comportamentul la cumparaturi, filtrand bonurile dupa luni calendaristice, categorii și comercianti.”

Lotobon.ro poate fi un excelent instrument de analiza a bugetului personal însa daca bonul fiscal nu este pastrat și in format fizic de catre utilizator, din perspectiva eventualei revendicari a castigului, nu ajuta la nimic. Ar fi ideal daca un bon scanat va putea fi acceptat de catre ANAF iar lotobon.ro sa creeze o baza de date de imagini cu aceste bonuri scanate. In aceste conditii ca se va putea monetiza și ideea, pe baza unui abonament lunar.

Loteria bonurilor fiscale este organizata de statul roman, conform ordonantei de guvern Nr. 10 din 28 ianuarie 2015. Prima extragere va avea loc în data de 13 aprilie 2015.

Adauga comentariu

Noutăți

The rise of the mobile wallet

Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?