[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Pretul monedei lansate de romanii de la Elrond Network s-a dublat, in doar o saptamana. Capitalizarea de piata a ajuns la peste 2 mld. USD! Startup-ul vizeaza un milion de clienti dupa prima luna.

8 februarie 2021

Moneda digitală EGLD, lansată de sibienii de la Elrond Network pe blockchain-ul propriu, a ajuns la o valoare de 140 USD si o capitalizare de 2,4 miliarde de dolari, potrivit datelor publicate pe platforma companiei.

Pe 29 ianuarie 2021, moneda atingea o valoare de piaţă de 1 mld. dolari. In 31 ianuarie, compania lansa aplicatia mobila de plati Maiar care tinteste o adoptie globala de un miliard de utilizatori. 


Ce urmeaza?

Compania sibiană ar putea aduce noi investitori în proiect, discuţiile fiind concentrate pe identificarea entită­ţilor care pot ajuta firma să-si atinga mai rapid obiectivele.

Tot ce ţintim sunt 5-6 fonduri, care sunt cele mai mari din lume şi care pot adăuga valoare exact acolo unde este nevoie. Este foarte important ca oamenii care intră să fie exact aceia cu care putem creşte dincolo de un miliard de utilizatori, aşa cum ţintim“, a declarat în cadrul emisiunii ZF IT Generation Beniamin Mincu, CEO şi fondator al Elrond Network.

Cred că vom creşte foarte rapid, adică ţinta noastră internă este să încercăm să depăşim un milion de utilizatori după prima lună.”

In cele sase luni de cand a fost lansata reteaua Elrond, compania a ajuns la 115.000 de conturi si un milion de tranzactii procesate. Insa lucrurile au explodat de cand a fost lansata aplicatia Maiar,

De duminică 31 ianuarie, deşi doar de luni au început lucrurile să funcţioneze la viteză maximă, am ajuns în momentul de faţă undeva la 192.000 de conturi, deci aproape 80% creştere la nivel de conturi, doua milioane de tranzacţii am depăşit ieri şi suntem în momentul de faţă undeva la 72.000 de utilizatori care s-au înregistrat şi folosesc aplicaţia,“ a explicat Mincu.

Din datele promovate de platforma, reiese ca in acest moment sunt aproape 251.000 de wallet-uri in care este pastrata si administrata criptomoneda EGLD.

Acum utilizatorii pot cumpăra monede digitale printr-un procesator de plăţi pe care îl avem deja integrat în aplicaţie. Foarte curând vom avea un procesator de plăţi care va permite partea de transfer foarte simplu din criptomonede înspre contul bancar. Ulterior, desigur avem în discuţie şi integrarea unui card. Partea aceasta de cripto va ajunge foarte rapid să se întrepătrundă cu economia tradiţională,” a mai precizat Beniamin Mincu.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?