Preşedintele executiv al Eximbank spune ca fuziunea cu Banca Romaneasca este deja profitabila: „statul a platit 61 mil. euro si are un castig de 70 mil. euro”

28 ianuarie 2020

Traian Halalai, preşedintele exe­cutiv al EximBank (CEO), spune pentru ZF ca preţul plătit pentru Banca Românească este de 61 mil. euro, la un capital achiziţionat de apro­xi­mativ 130 mil. euro, reprezentând un multiplu de 0,4. „După fuziunea între cele două bănci, aş putea spune că statul, în calitate de acţionar ma­joritar al EximBank, a câştigat deja 70 mi­lioane de euro.“

Pe lângă preţul plătit pentru capital, tran­zac­ţia totală a inclus un împrumut subordonat de 65 milioane de euro care devine scadent când se închide fuziunea plus linii de finanţare de aproximativ 90 de milioane de euro, care au fost plătite de Banca Româneasca din lichidităţile proprii.

Statul român nu trebuie să finanţeze deloc această tranzacţie, nici printr-o majorare de capital al EximBank sau prin împrumuturi, a menţionat Halalai.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Jan Schildbach – Analyst Deutsche Bank


„Though Libra has met with fierce resistance from central banks and supervisory authorities and might never see the light of day, in many other cases tech firms (both start-ups and established big players) have successfully captured bits and pieces of universal banks’ traditional value chain. This trend may only intensify in the coming years. In this environment, European banks remain squeezed.”

Sondaj
In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?
NoCash