Presedintele Comisiei de Buget, Finante Banci din Camera Deputatilor: „Pentru prima data vom reglementa si tranzactiile cu criptomonede, in curand”

23 martie 2021

Parlamentul României dezbate și va da în curând votul final pe un proiect de lege care să reglementeze tranzacțiile cu criptomonede, a anunțat deputatul liberal Bogdan Huțucă, președinte Comisiei de Buget, Finanțe Bănci, potrivit economedia.ro.

Este vorba despre proiectul de lege al guvernului pentru aprobarea ordonanțe de urgență 111/ din 2020, care extinde obligațiile de raportare la Oficiul pentru Combaterea Spălării Banilor și la furnizorii de servicii privitoare la tranzacții cu criptomonede.

Parlamentul României va adopta în curând transpunerea unei directive europene (n.r. Directiva 2018/843) ce privește combaterea spălării banilor și finanțării terorismului, iar noutatea pentru legislația românească este că pentru prima dată vom reglementa și tranzacțiile cu criptomonede,” spune deputatul liberal Bogdan Huțucă, președinte Comisiei de Buget, Finanțe Bănci.

În contexttul cresterii explozive a tranzactiilor cu criptomonede, la un moment dat valoarea pietei depasise un trilion de dolari, a apărut obligația de a autoriza și de a înregistra furnizori de servicii de schimb între monede virtuale și monede fiduciare și a furnizorilor de portofele digitale. 

Deputatul spune că este nevoie de adoptarea unei astfel de legislații pentru că în prezent nimeni nu verifică serviciile de schimb între monede virtuale și monede fiduciare. In fapt, aceste tranzacții beneficiau până acum de exceptări de la cerințele legale.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Irina Chitu – country manager finzoom.ro

„Cel mai bine este sa imprumuti maxim 25% din venitul net, pentru a sta linistit. Cata casa imi permit? Asta inseamna 4 ani de venituri.”

Afla aici sfaturile expertului

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?