Presedintele ASF: „noile tehnologii din categoria blockchain au efecte evidente asupra eficientizarii intermedierii financiare”

28 iunie 2018

Seful Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) afirma public, in premiera, ca tehnologia blockchain este benefica pentru cresterea gradului de eficientizare a intermedierii financioare in Romania.

„Inovaţia financiară este, înainte de toate, o oportunitate pe care trebuie să o valorificăm în mod corect. Noile tehnologii din categoria blockchain permit creşterea nivelului de securitate a tranzacţiilor, fapt care poate duce la creşterea vitezei operaţiunilor de decontare şi facilitarea accesului la tranzacţiile de pe piaţa de capital, cu efecte evidente asupra eficientizării intermedierii financiare. O intermediere mai performantă va crea oportunităţi pentru ca soluţiile bazate pe FinTech să asigure un acces mai sigur şi mai facil la finanţare, permiţând utilizatorilor să beneficieze şi de avantajele oferite de alte pieţe”, a declarat preşedintele ASF, Leonardo Badea (foto), în deschiderea celei de-a 17-a reuniuni a Institutului Francofon de Reglementare Financiară.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a organizat, miercuri, la Palatul Parlamentului, conferinţa de deschidere a celei de XVII-a reuniuni a Institutului Francofon de Reglementare Financiară (IFREFI).

IFREFI este o structură de dialog şi cooperare care are drept principale obiective schimbul de informaţii şi experienţă între autorităţile de reglementare din statele membre ale Institutului, precum şi elaborarea de studii şi cercetări cu privire la pieţele financiare.

Sursa: Agerpres

Taguri:

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?