Presedintele ANAF: „in urmatoarele 3 luni toate ghiseele institutiei vor avea POS-uri”

31 mai 2016

Fiscul a început să doteze ghişeele ANAF cu terminale POS pentru a permite plata cu cardul, urmând ca în trei luni toate ghiseele fizice ale ANAF sa fie dotate cu astfel de terminale, a anunţat luni preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Dragoş Doroş (foto), in cadrul conferinței dedicată împlinirii a 5 ani de Ghișeul.ro.

„ANAF se afla intr-un proces de reforma si informatizare mult mai larg. In afara de ghiseul.ro, pe termen scurt noi mai implementam si niste POS-uri la toate ghiseele ANAF din tara. Au intrat in linie dreapta procedurile de achizitie. In urmatoarele trei luni o sa le (n.r. POS-urile) vedeti cum apar pe tot cuprinsul tarii si incet, incet se va putea plati cu cardul si la ghiseele ANAF.”,a precizat Doros.


De asemenea, reprezentantul ANAF a confirmat ca in acest an, contribuabiii vor putea plati si online nu doar la POS.

„Mult mai devreme de sfarsitul anului vom fi integrati in ghiseul.ro”.

Alte declaratii ale presedintelui ANAF:

„Noi ne luptam, suna cam razboinic dar asta facem, sa usuram munca la ghiseu atat a functionarului ANAF cat mai ales a contribuabililor iar plata online este unul dintre elementele care degreveaza ghiseele. Trebuie sa fim cinstiti si sa recunoastem un lucru: exista si o inertie a contribuabililor care trebuie invinsa, prin educatie. In termenii cei mai pozitivi cu putinta, trebuie sa-i fortam pe oameni sa se alinieze la noile modalitati de plata, la noile modalitati de depunere a declaratiilor.”

„In acest moment, la ANAF, 84% dintre declaratii se depun online. Din studiile pe care le avem la dispozitie, inteleg ca un procent maxim de depunere online este de 94%. Acesta este unul dintre obiectivele noastre: sa informatizam cat mai multe declaratii. Mai exista spatial virtual privat unde contribuabilul, persoana fizica, se inroleaza si obtine informatii fiscal, si acum vrem sa si plateasca.
Teoretic, noi suntem cu anumite instrumente, pentru persoane fizice, in totalitate in mediul online. Ca institutie trebuie sa popularizam si sa perfectionam mijloacele electronice de furnizare si primire de informatie fiscala si de efectuare de plati.”

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?