[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Presedinte CEC Bank: „La sfarsitul lunii februarie vom inrola clienti persoane fizice, cetateni romani din afara tarii, de la distanta.”

30 ianuarie 2020

Anul trecut, fostul ministrul al Finanţelor anunţa că CEC Bank va deschide unităţi în afara ţării pentru a ajuta populaţia să transfere bani mai ieftin. Agerpres a luat un interviu lui Bogdan Neacşu, director general – preşedinte CEC Bank pentru a vedea cum a evoluat acest proiect.

Oficialul institutiei a precizat ca nu s-a renuntat la ideea ca CEC Bank sa poata oferi posibilitatea romanilor din afara tarii sa isi deschida cont, insa acest lucru se va face prin intermediul unor terti, companii care ofera servicii de transfer de bani, si nu prin deschiderea de sucursale.

„Ţinta principală este să atragem clienţi – cetăţeni români care îşi desfăşoară activitatea în afara ţării. Noi nu am deschis sucursale în străinătate. A trebuit să facem un studiu şi să evaluăm care sunt opţiunile şi cum putem oferi servicii acestei categorii de clienţi.”, a declarat Bogdan Neacsu.

„Pot să vă spun în premieră că la sfârşitul lunii februarie vom avea primul produs prin care să putem înrola clienţi persoane fizice, cetăţeni români din afara ţării, de la distanţă. Am optat pentru oferirea de servicii la distanţă şi nu pe deschiderea de sucursale. Există companii care oferă servicii de transferuri de bani din străinătate. Prin intermediul lor o să facem şi acest demers. Practic, va fi posibilă deschiderea unui cont şi accesarea unui pachet de servicii financiare direct din străinătate, prin transmiterea online a documentelor printr-un partener terţ.”, a mai precizat oficialul CEC Bank.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?