[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Premiere la Gala NOCASH: Netopia anunta versiunea 2.0 a aplicatiei mobilpay wallet

11 mai 2018

Antonio Eram, CEO Netopia, a declarant intr-un interviu acordat la Gala NOCASH, ca va lansa in aceasta saptamana versiunea 2.0 a aplicatiei de wallet Mobilpay.

„La aceasta versiune 2.0 lucram efectiv de aproape un an si jumatate dar practic am folosit versiunea 1.0 sa intelegem directiile de dezvoltare. A fost exploratoare.”, spune Antonio care mai precizeaza ca in toata aceasta perioada a invatat foarte multe despre comportamentul utilizatorului, comercianrtului dar si despre comportamentul bancilor.

„Am invatat care este mix-ul pe care trebuie sa-l aplicam si care sunt necesitatile. Practic, versiunea 1.0 a fost una experimentala. Ca urmare, noi nu am investit in comunicare. Cu toate acestea, avem peste 80.000 de utilizatori in acest moment, care au venit organic. Ceea ce se va intampla acum, odata ce am inteles despre ce este vorba, este ca vom incepe sa comunicam.”

Cu ce facilitate si servicii va veni noua versiune?

„Cu exceptia unei singure companii, dintre cele care au prezentat la Gala, toate produsele descrise acolo exista la noi in portofoliu, sunt incluse in wallet. Avem totul integrat. Avem de gand  sa facem multe lucruri. In momentul lansarii va avea 1-1 ce are versiunea veche. Dar peste ea am inteles cum trebuie sa facem lucruri. Aici a fost provocarea, cum sa facem sa deschidem platforma.  Stim, am invatat cum sa facem acest lucru si veti vedea multe servicii noi.”

Iti dau un exemplu. Se vorbeste de integrarea platii taxei de pod de la Fetesti. Te duci la benzinarie si platesti cu cardul sau online. Ceea ce facem noi este sa-ti introduci numarul masinii si al cardului intr-o aplicatie iar telefonul va sti ca ai trecut pe podul de la Fetesti si va plati singur, fara sa-l mai scoti din buzunar. O plata are doar niste „if” si „then”. Daca am trecut pe la podul de la Fetesti, atunci telefonul plateste singur  Acest exemplu va fi o realitate in curand. Tehnologic nu este mare smecherie dar impactul de coolness este capital.”

Ce urmeaza?

„Probabil ca toate bancile o sa-si lanseze aplicatii de wallet. Cineva a spus astazi ca un utilizator hardcore are in medie doua banci cu care lucreaza. Asta inseamna doua aplicatii pe care si le instaleaza, minimum, pe telefon. Noi vom fi o aplicatie care va cuprinde toate bancile, toate serviciile. Practic ne vom comporta ca un marketplace de servicii financiare. Deja am inceput si facem pasi in aceasta directive. Avem niste produse inovative cum este acordarea de credit direct in momentul platii – un credit subventionat de producator.

Un exemplu aleator, nu trebuie luat ca un fapt, in momentul in care te duci sa-ti cumperi un televizor si te gandesti daca sa alegi intre Sony si Samsung,  putem sa incheiem o intelegere in acel moment cu unul dintre cei doi producatori astfel incat clientul sa primeasca instant o reducere. Acest lucru se poate intampla in timp real.”

Mai multe detalii despre intentiile Netopia gasiti in interviul de mai jos.

 

 

 

 

 

 

 

Comentarii (1)
  1. Florin Spatar spune:

    Am intrat in programul beta pentru versiunea 2.0 a aplicatiei, insa deocamdata sunt dezamagit. Nu mai merge autentificarea cu amprenta, nu mai exista posibilitatea de plata a vinietei, si nu mai exista widgetul pentru plata rapida pe android. Deci, inca nu are „1-1 ce are versiunea veche”.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?