Premiera: Trezoreria Statului inchide doua puncte de lucru si le inlocuieste cu automate de plati

3 ianuarie 2019

Începând de astazi (3 ianuarie 2019), pentru regiunea Bucureşti-Ilfov, cetățenii care doresc să plătească taxa pentru paşaport vor avea la dispoziție șase automate de plăți ale CEC Bank. Acestea vor fi amplasate în centrele comerciale Plaza Romania si ParkLake Shopping Center, unde se află sediile Serviciilor de Paşapoarte Bucureşti și Ilfov.

‘De la începutul anului, Trezoreria Statului, instituție din cadrul Ministerului Finanțelor Publice, va închide cele două puncte de lucru din Plaza Romania si ParkLake Shopping Center.’, potrivit comunicatului Directiei Pasapoarte.

Cetățenii au la dispoziție mai multe modalități pentru plata taxei de pașaport:
– la casieriile unităţilor CEC Bank;
– prin mandat poştal la orice Oficiu Poştal;
– on-line, în sistem internet banking, prin virament către conturile deschise de fiecare Instituţie a Prefectului;
– de la oricare bancă unde persoana are deschis un cont bancar, prin virament către conturile deschise de fiecare Instituţie a Prefectului;
– în numerar sau, după caz, prin intermediul POS-urilor la casieriile unităţilor Trezoreriei Statului și la casieriile Instituţiilor Prefectului.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?