[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Premiera – SuntIO Identity SRL lanseaza tehnologia „five Fingers”, prin care sunt inlocuiti complet operatorii umani in procesul de inrolare la distanta

21 martie 2023

RoCapital IFN SA, compania de creditare din Grupul KRUK, este prima din Romania care va utiliza serviciile de identificare video neasistată puse la dispoziție de Sunt.io. Parte din Grupul KRUK și aflată sub directă supraveghere a Băncii Naționale a României, RoCapital IFN este o instituție specializată în acordarea creditelor de nevoi personale.

Suntio Identity SRL și RoCapital IFN SA au semnat un parteneriat pentru serviciile de verificare la distanță a identității clienților. Co-fondat de Lendrise și IT Smart Systems, Suntio Identity a dezvoltat tehnologia “Five-Fingers”, în curs de patentare, prin care sunt înlocuiți complet operatorii umani, procesul de înrolare la distanță fiind disponibil 24×7 și durează mai puțin de trei minute. 


„Oferind în mod ambițios pe piață o nouă soluție de încredere, Suntio Identity SRL a semnat un nou parteneriat cu compania de creditare RoCapital IFN SA, aceasta urmând să pună la dispoziția clienților săi serviciul de verificare și validare neasistata a identității.: – potrivit comunicatului.

„Astfel, prin accesarea serviciilor calificate de încredere și care îndeplinesc cerințele prevăzute în Articolul 8 eIDAS privind nivelurile de asigurare substanțiale sau ridicate, clienții RoCapital IFN vor beneficia de una dintre cele mai simple experiențe de validare digitală a identității.” – precizeaza compania. 

SuntIO va putea facilita printre altele: deschiderea unui cont online, accesarea unei soluții de finanțare si semnarea online a contractelor utilizând un certificat calificat.

Serviciul pus la dispoziție de SuntIO respectă toate cerințele legale privind confidențialitatea și securitatea datelor, soluția de verificare a identității fiind de asemenea acrediata de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR). Compania Suntio Identity SRL a fost printre primele companii din România autorizate ca terță parte pentru verificarea la distanță a identității persoanei, folosind canale video.

În baza avizării din partea ADR, SuntIO va pune la dispoziția partenerilor săi serviciul de verificare a identității complet automatizat, fără intervenția operatorilor umani și fără a fi necesară deplasarea clienților la sediile institutiior financiare.

Despre avantajele noii tehnologii „five fingers”, Nic Balaceanu, co-fondator SuntIO a declarat: „Orice persoana care stie sa numere pe degete, de la 1 la 5, se poate identifica la distanta in cateva minute, indiferent de locatie sau educatie. Avantajul tehnologiei este ca imbina simplitatea cu siguranta.”

Parteneriatul cu RoCapital IFN SA este primul exemplu dovedit de colaborare între o instituție financiară și un fintech care implică o tehnologie avansată pentru înrolarea la distanță complet automată. Menționăm că tehnologia five-fingers este în implementare și alte instituții financiare: bănci, instituții financiare non-bancare, instituții de plată, instituții guvernamentale din România. Suntio Identity SRL are în proiect autorizarea tehnologiei five-fingers și în alte țări din Uniunea Europeană pâna la sfârșitul anului 2023.” – a mai precizat Nic Balaceanu.


___________

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?