Premiera: plata taxelor si impozitelor locale prin Direct Debit

19 martie 2014

Incepand cu luna martie 2014, Raiffeisen Bank si Directia Generala de Impozite si Taxe Locale Sector 4 (DGITLS4) ofera posibilitatea platii gratuite a impozitelor si taxelor prin debit direct, stimuland astfel colectarea creantelor bugetare prin utilizarea de canale electronice. In acelasi fel se facilitateaza si plata amenzilor, prin activarea unui mandat de debit direct.

Contribuabilii, persoane fizice si societati comerciale, ce sunt inregistrati fiscal la DGITLS4 si au cont curent deschis la Raiffeisen Bank se pot prezenta la ghiseele bancii pentru semnarea mandatului de debit direct care faciliteaza plata impozitelor si taxelor locale fara deplasare la casieriile DGITLS4, potrivit comunicatului de presa.


Clientii Raiffeisen Online (Internet banking) au posibilitatea de activare a mandatului direct in aplicatie, prin accesarea serviciului ConfortaBill. Atat activarea cat si platile ulterioare sunt gratuite pentru contribuabili, iar dovada platilor se regaseste in extrasul de cont.

„Achitarea impozitelor, taxelor si amenzilor prin debit direct este o premiera pe piata romaneasca. Ne propunem ca acest pas sa fie doar inceputul unor colaborari similare care sa optimizeze colectarea de creante la bugetele locale si sa ofere contibuabililor optiuni rapide si comode de plata” a spus Florentina Stilu, director Cash Management la Raiffeisen Bank.

Parteneriatul va fi extins si catre alte canale moderne, Romania aliniindu-se astfel la modelul tarilor mature din Uniunea Europeana in care taxele, impozitele si facturile de utilitati sunt achitate electronic, cu preponderenta prin direct debit.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?