[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Premiera pentru Romania: donatii online pentru biserici folosind cardul

11 septembrie 2013

Chronos anunta ca platforma de tranzactionare electronica ebpay.ro a implementat modulul de plata online prin card bancar pe site-ul www.biserica-sfantulvasile.ro. Donatiile pot fi de minim 10 lei iar tranzactiile sunt procesate folosind cel mai inalt standard de securitate al momentului (3D Secure).

“In ultima vreme, in comertul electronic autohton, castiga foarte mult teren donatiile online, indreptate cu precadere catre diverse institutii, asociatii si organizatii non-profit. Posesorii de card sprijina astfel proiectele cele mai apropiate de sufletul lor”, a declarat Anca Balan, director general Chronos, companie ce actioneaza ca integrator de comert electronic prin intermediul platformei proprii de tranzactionare – www.ebpay.ro.


“Pe segmentul de donatii online noi am fost solicitati sa sprijinim bisericile care pot demonstra desfasurarea de proiecte umanitare deosebite – am inceput cu site-ul bisericii www.biserica-sfantulvasile.ro , urmand sa introducem pe platforma noastra de tranzactionare (n.r. ebpay.ro) si primele spitale si muzee. Cred in eforturile neconditionate ale multor entitati din Romania si mi-am dorit intotdeauna sa am o metoda de recompensare a lor. Sunt sigura ca nu sunt singura! Plata on-line permite atat urmarirea usoara a directiilor de investitii realizate cu banii donati cat si cuantificarea interesului social in sprijinirea actiunilor umanitare”, a mai adaugat doamna Balan.

Interesul pentru a atrage in mediul online institutii cu obiect de activitate religios a fost manifestat deja si de alti integratori de comert electronic, insa niciodata nu a fost convinsa o biserica.

“In ceea ce priveste plata online prin card, avem cateva asociatii cu obiect de activitate religios. Sunt insa foarte putine si nu inregistreaza tranzactii.”, a declarat Manuela Stoica, marketing&PR Executive – PayU Romania.

Interesul pentru donatii online prin card bancar este confirmat si de catre domnul Marin Mitroi, director general RomCard, care a declarat ca “sunt tranzactii de acest tip pe internet, insa comerciantii respectivi sunt fundatii, spitale sau ONG-uri.”

Despre biserica Sfintei Cruci si a Sfintului Vasile cel Mare – Victoria (foto)

Prima biserica a fost construita din lemn, in secolul al XVIII-lea, intr-o zona de paduri si balti, in mahalaua care va purta si ea putin mai tarziu numele de Sfantul Vasile, de pe calea Podul Mogosoaiei. In zilele noastre aceasta artera importanta a orasului poarta numele de Calea Victoriei, biserica fiind amplasata in Calea Victoriei nr.198, foarte aproape de Piata Victoriei.Biserica este atestata documentar si figureaza in catagrafia orasului Bucuresti intocmita in 1804.Interiorul bisericii este pictat in anul 1889 de catre pictorul Anton Serafim, fost monah la Manastirea Caldarusani si un produs al Scolii de Pictura Nicolae Grigorescu.

În fiecare an, pe 13 septembrie, biserica organizeaza o procesiune pelerinaj cu ocazia Hramului Bisericii. In acest an Sarbatoarea Sfintei Cruci capata o importanta cu mult mai mare, intrucat se implinesc 1700 de ani de la emiterea actului de libertate a crestinilor din 313 de la Milano, act semnat de catre Imparatul Constantin si mama sa, Elena.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?