[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Premiera pentru o aplicatie de banking: firmele pot emite și trimite automat e-Factura către ANAF, prin BT Go

18 decembrie 2023

Funcționalitatea este gratuită timp de un an de la momentul abonării la GO e-Factura. BT Go a crescut ca număr de beneficiari și funcționalități, din iulie a.c., de la momentul lansării. Aplicația are acum peste 25.000 de utilizatori, însemnând peste 1.000 de companii noi înrolate în fiecare săptămână.  

BT Go are o funcționalitate nouă, „în premieră pentru aplicațiile de banking: emiterea și trimiterea automată a e-facturilor către ANAF” – potrivit comunicatului. „Facilitatea ajută antreprenorii să se alinieze legislației Ro-eFactura, conform căreia, din ianuarie 2024, firmele trebuie să emită facturi electronice, care să ajungă direct în spațiul privat virtual (SPV) al ANAF.


Pentru integrarea acestei funcționalități, Banca Transilvania a ales să colaboreaze cu i-Tom Solutions, dezvoltatorul platformei FGO, cea mai utilizată soluție de facturare și gestionarea afacerii din România, cu peste 100.000 de utilizatori în prezent.

“BT Go este mai mult decât o aplicație de banking. Este o aplicație de business, iar planul nostru este ca BT Go să devină cel mai util instrument digital pentru firme. Pe lângă funcționalitățile obișnuite – plăți, schimburi valutare, carduri – azi lansăm facturarea electronică și automatizarea e-facturilor. Avem în pregătire multe noutăți pe care le vom anunța periodic”, declară Tiberiu Moisă, Director General Adjunct, MidCorporate & IMM, Banca Transilvania.

„De la 1 ianuarie, toate firmele vor fi nevoite să folosească e-Factura, fiind obligatorie nu doar pentru facturile emise către persoane juridice, ci și pentru recepționarea e-Facturilor primite de la furnizori. FGO a automatizat complet integrarea cu e-Factura. Odată conectat contul SPV în FGO, utilizatorul poate activa trimiterea automată a e-Facturilor în SPV, la intervalul dorit după emitere. Astfel, e-Facturile se vor transmite în SPV fără altă acțiune din partea utilizatorului. Avem o rată de succes de 100% pentru încărcarea e-Facturilor în SPV datorită mecanismului automat pe care l-am creat pentru aceste situații. Tot în contul FGO se găsesc și statusul, recipisa de la ANAF, precum și e-Facturile primite de la furnizori”, afirmă Valeriu Filip – fondator FGO.

________________

Lansata in iulie a.c.. aplicatia BT Go permite antreprenorilor sa-si deschida online un cont curent în lei și valută, sa transfere bani între conturi proprii și către partenerii de business, sa vizualizere tranzacții și sa genereze extrase de cont.

In plus, aplicatia pemite emiterea, plata facturilor și trimiterea acestora automată către ANAF, incărcare de documente precum facturi, bonuri sau contracte precum si acces la informații complete despre credite și posibilitatea de a genera graficul de rambursare.

De asemenea, din aplicatie pot fi blocate/deblocate carduri si modificate limitele de tranzacționare a cardurilor, dar si inființarea/desființarea de depozite clasice.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?