Premiera: Monese anunta lansarea conturilor cu IBAN romanesc, de marti, in parteneriat cu Libra Internet Bank. Fintech-ul britanic vrea sa ajunga la 900.000 clienti in Romania, pana la finele anului.

6 februarie 2020

Monese a anuntat astazi ca, din 11 februarie, noile conturi de RON de la Monese vin cu IBAN-uri românești și serviciu de relații cu clienții în limba română – amândouă fiind premiere pentru un serviciu de fintech internațional în România.

„Cu Monese, clienții pot deschide un cont RON multi-valută în doar câteva minute, pot primi salarii, pot face transferuri rapide și gratuite către conturile de RON, EUR și GBP ale altor clienți Monese și pot face transferuri locale gratuite în RON.”, potrivit comunicatului.


Clienții care locuiesc în România vor putea folosi cardul lor Monese RON cu Apple Pay oriunde în lume este acceptat acest serviciu.

Suntem foarte încântați să lansăm astăzi conturile pentru România. Decizia de a lansa acest serviciu în România ca parte din planul nostru de extindere a fost un lucru cât se poate de natural. Deja deservim sute de mii de clienți români în întreaga Europa, prin conturile noastre de EUR și GBP. Știm că mulți dintre clienții noștri așteaptă deja cu mare interes lansarea conturilor Monese pentru România  și își doresc o ofertă de servicii localizate, rapide și ușor de utilizat. Acești clienți sunt nemulțumiți de serviciile tradiționale bancare, care se adaptează prea greu la nevoile și stilul lor de viață. Noi oferim o alternativă perfectă atât pentru românii din țară, cât  și pentru cei din străinătate.”, ne spune Norris Koppel, fondator și CEO al Monese.

„IBAN-urile românești sunt oferite de Libra Internet Bank, un partener cheie pentru lansarea conturilor Monese RON. Aceste IBAN-uri românești constituie un avantaj imens pentru clienții din România. Utilizatorii Monese RON vor putea primi salariile, face plăți locale, și cumpărături online.”, precizeaza compania.

“Trăim vremuri foarte interesante, propice inovațiilor radicale și oportunităților extraordinare pentru parteneriate. După ce tehnologia noastră bancară a fost recent exportată în regiune, acum suntem încântați că și Monese a ales să lucreze cu noi pentru furnizarea serviciilor sale în România. Trăim într-o eră a colaborării, iar Libra Internet Bank deține toate atuu-rile pentru a fi un partener valoros al celor mai inovatori jucători financiari”, a declarat Emil Bituleanu, CEO al Libra Internet Bank.

Conturile Monese sunt disponibile în trei planuri tarifare, cu alocații de retragere gratuită de la ATM-uri internaționale și cheltuieli în valută de pe card – ideale pentru clienții care iubesc să călătorească și care folosesc des cardurile contactless și Apple Pay. Toate conturile includ un card de debit Mastercard contactless cu design-ul vertical Monese.

Peste 2 milioane de oameni folosesc deja serviciile Monese și există o creștere rapidă a numărului de utilizatori cu peste 100,000 de persoane în fiecare lună. Spre deosebire de mulți dintre competitori, clienții Monese folosesc serviciul drept cont bancar principal – 70% dintre fondurile primite reprezintă venituri salariale.

Cardurile contactless Monese folosesc un design vertical, sunt albastre și au doar logo- urile Monese și Mastercard. Fiecare plan tarifar are propriul  său design de card. Cardurile orizontale cu cifrele în relief au fost construite pentru a fi compatibile cu tehnologii de citire de card care acum nu mai sunt în uz. Astăzi, formatul orizontal nu mai deservește scopul pentru care au fost proiectate, ci, în zilele noastre, cardurile sunt folosite mai des în poziție verticală. Detaliile cardului bancar sunt acum scrise pe versoul acestuia, departe de ochii străinilor, ceea ce aduce un plus de securitate cardurilor Monese.

Planuri tarifare

Contul Monese vine cu trei planuri tarifare, iar clienții au libertatea de a schimba între aceste planuri în funcție de nevoile lor.  Clienții nu sunt blocați într-un singur plan tarifar anual.

Monese Simple – pentru călători sau pentru vacanțe (gratuit)

Retrageri ATM gratuite de până la 1,000 lei pe lună și alocație gratuită de cheltuieli în valută de până la 10,000 lei pe lună. Transferurile în valută sunt instante și gratuite către alte conturi Monese (taxă de 2% pentru transferurile către conturi non-Monese).

Monese Classic – pentru cheltuirea și primirea de bani în străinătate (24.95 lei/lună)

Retrageri ATM gratuite de până la 4,500 lei pe lună și alocație gratuită de cheltuieli în valută de până la 45,000 lei pe lună. Transferurile în valută sunt instante și gratuite către alte conturi Monese (taxă de 0,5% pentru transferurile către conturi non-Monese). 

Monese Premium – pentru clienții care călătoresc sau care trimit des bani în afara țării (69.95 lei/lună)

Alocație nelimitată și gratuitate la orice retragere ATM, top-up-uri, folosire în valută și transferuri FX. Totul este inclus pentru 69,95 lei pe lună.

Despre Monese

Monese a fost lansat în 2015 de Norris Koppel, după experiența sa neplăcută legată de deschiderea unui cont bancar într-o țară străină. Monese dă oamenilor libertatea financiară de a prospera oriunde. Monese a fost înființat pentru sutele de milioane de oameni care trăiesc o parte a vieții lor în altă țară – fie pentru călătorii, muncă, afaceri, studii, familii sau pensie.

Prin conturile sale mobile multi-valută, portabilitatea în peste 31 de țări și aplicația, dar și relațiile cu clienții disponibile în 14 limbi, Monese permite oamenilor și afacerilor să folosească serviciile bancare precum un localnic oriunde în Europa și Marea Britanie.

Cu peste 2 milioane de utilizatori,  70% din fondurile primite fiind din venituri salariale și un scor de 4.3/5 pe TrustPilot, Monese este unul dintre serviciile cu cea mai rapidă creștere, printre cele mai populare și de încredere servicii bancare din Marea Britanie și Europa.

Monese își oferă toate serviciile în limbile: română, engleză, franceză, germană, poloneză, portugheză, portugheză braziliană, italiană, spaniolă, estoniană, bulgară, cehă, lituaniană și turcă.

Compania are 400 de angajați și are birouri în Londra, Tallinn, Lisabona și Berlin.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?