[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Premiera mondiala la Bucuresti – BCR si RATB pun in circulatie primul card de debit Visa Contactless cu aplicatie de tranzit

18 mai 2011


18 mai, 2011 – BCR si RATB au lansat Cardul Zambet, primul card Visa contactless, de debit, din lume, care are inclusa aplicatia de transport alaturi de cea bancara. Cardul poate fi folosit atat pentru tranzactii uzuale la POS si ATM, cat si direct in mijloacele de transport in comun la aparatele de taxare electronica. De asemenea, aplicatia contactless permite efectuarea platilor rapid, fara a da cardul din mana, la POS-urile acceptante.

“Dupa Londra, Bucurestiul este al doilea oras din lume care are un card ce poate fi folosit atat ca instrument bancar cat si pentru a face plata calatoriilor cu mijloacele de transport in comun. Este un instrument de plata care usureaza viata bucurestenilor si care pune Bucurestiul alaturi de Londra, Hong Kong si Singapore in topul celor mai moderne si mai inovative orase ale lumii” a declarat Oana Petrescu, Vicepresedinte BCR

“Am inceput parteneriatul cu BCR in 2007 cand a fost singura banca ce a raspuns solicitarii regiei de a gasi un partener pentru identificarea mai multor modalitati de incarcare a cardului ACTIV. Impreuna am reusit sa punem Bucurestiul pe harta inovatiei. In 2009 am creat mai multe modalitati de reincarcare a cardului ACTIV – la ATM-urile BCR, on-line, prin platforma de e-commerce a bancii si la POS-urile instalate in chioscurile RATB. In 2011 am mai facut un pas inainte in domeniul inovatiei si lansam cardul ZAMBET BCR – un instrument de plata complet si modern.” a incheiat Adrian Crit, Director General RATB.

La emiterea cardului, fiecare client primeste cadou 10 lei in portofelul electronic pentru plata calatoriilor.

Portofelul electronic al cardului ZAMBET BCR se reincarca automat cu sume din contul bancar, astfel bucurestenii nu mai trebuie sa aiba grija reincarcarii cardului de calatorie. Mai mult, la fiecare reincarcare online a aplicatiei de transport, clientii primesc bonus 5% din valoarea sumei reincarcate.

In plus, clientul primeste bonusuri substantiale cand utilizeaza cardul la diferite categorii de comercianti (indiferent de banca ce a instalat aparatul POS): 1% pentru cumparaturi la orice supermarket si hypermarket, 2% pentru segmentul imbracaminte/incaltaminte, 3% pentru comercianti din zona divertisment (restaurante, baruri, cinematografe, teatre, bowling samd).

“Este o veste foarte buna ca, incepand de acum, cu o simpla atingere a cardului contactless ne vom putea deplasa dintr-un punct in altul in Bucuresti. Este al doilea proiect de acest fel din Europa, dupa cardul Barclays Oyster din Londra, dar primul card de debit cu o astfel de functionalitate multipla. Combinatia dintre tehnologia contactless si aplicatia de plata Visa oferita de acest card va pune la dispozitia bucurestenilor o solutie simpla si confortabila pentru a avea acces rapid si sigur la transportul in comun si pentru a efectua plati de valoare mica.”, a declarat Catalin Cretu, General Manager, Romania, Visa Europe.

Cardul are atasat si un program de fidelizare, clientul primind un bonus intre 1% (hypermarketuri) si 10% (muzee) atunci cand plateste cu acest produs. Partenerii comerciali ai BCR sunt Hypermarketul Real, reteaua de farmacii Sensiblu, si benzinariile Rompetrol.

Din perspectiva implementarii proiectului Zambet BCR, partenerii bancii sunt UTI – furnizor al aplicatiei pentru transport, Euronet Worldwide furnizor al soft-ului pentru card si Inform Lykos/AustriaCard furnizorul de Carduri multifunctionale.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?