[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Premiera mondiala in reteaua Western Union: lansarea serviciului de transfer de bani prin ATM-urile Bancii Transilvania

26 noiembrie 2010

26 noiembrie 2010 – Western Union si Banca Transilvania (BT) lanseaza, in premiera mondiala pentru reteaua Western Union, serviciul de transfer de bani prin bancomat. Cu ajutorul acestui serviciu, clientii BT vor primi bani direct in contul lor, sume care vor putea fi retrase din reteaua bancii de peste 800 de bancomate  din intreaga tara. Serviciul de transfer de bani prin ATM permite, de asemenea, trimiterea de bani, direct din contul bancar, in peste 386.000 de locatii ale agentilor Western Union din peste 200 de tari in care serviciul Western Union este disponibil.

Pentru a efectua transferuri de bani prin noul serviciu Western Union, clientii trebuie sa aiba un cont in lei sau in euro, deschis la Banca Transilvania, un card valid emis tot de BT si un card gold! Western Union.

In cazul primirii de bani, clientul trebuie sa introduca in sectiunea aferenta de pe ecranul bancomatului: numarul de control al transferului de bani (MTCN), suma de bani, valuta in care s-a facut transferul si tara de origine. Apoi, banii sunt virati direct in contul clientului. Se poate opta pentru retragerea imediata a banilor, in lei, la cursul de schimb al bancii sau se poate utiliza cardul in mod obisnuit, la efectuarea de plati.

Pentru trimiteri de bani prin bancomat, clientul trebuie sa selecteze „beneficiarul”, apoi sa mentioneze suma de transferat si valuta in care se face transferul si sa foloseasca card-ul gold! Western Union prin care se va identifica in sectiunea aferenta de pe ecranul bancomatului. Banii vor fi debitati din contul expeditorului si vor fi disponibili in cateva minute la destinatie, putand fi ridicati din orice locatie (sumele sunt disponibile la plata in cateva minute) care ofera serviciul Western Union, oriunde in lume.

Romanii folosesc din ce in ce mai mult noile tehnologii in viata lor de zi cu zi, acesta fiind si unul din motivele pentru care am decis sa lansam aici, in premiera globala, acest nou serviciu de transfer de bani Western Union. Multumita excelentei colaborari cu Banca Transilvania, serviciul de transfer de bani direct de la bancomat este, de acum, accesibil clientilor nostri, largind paleta de canale prin care pot primi sau trimite bani”, a declarat Alexandru Badulescu, Country Director Western Union Romania si Bulgaria.

La inceputul lunii octombrie a.c., Western Union lansa gold!card pe piata romaneasca. Principalele avantaje pe care  produsul le aduce detinatorului sau sunt economisirea de timp si reducerea riscului de erori. Prin folosirea cardului, datele privind expeditorul si destinatarul sunt salvate in sistem si nu mai este necesara reintroducerea lor la fiecare tranzactie de catre operatorul de la ghiseu. Detinatorii Western Union gold!card pot opta sa primeasca gratuit un SMS de notificare la ridicarea transferului de bani de catre beneficiar.

Sursa: Banca Transilvania

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?