Premiera la nivelul administratiei publice locale: combaterea evaziunii fiscale din piete cu tablete si conexiune Bluetooth

17 octombrie 2013

Inca din timpul testarii noului sistem, s-a constatat ca valoarea incasarilor a crescut, cu aproximatv 1.500 de lei pe zi, la nivelul fiecareia dintre cele trei piete ale sectorului 4 care au facut obiectul implementarii noii tehnologii de monitorizare a incasarilor utilizata pentru combaterea evaziunii fiscale.

Primarul Cristian Popescu – Piedone a inaugurat sistemul de fiscalizare a pietelor Progresul, Aparatorii Patriei si Sudului, aflate in administrarea Directiei de Administrare a Pietelor Sector 4.

Astel, prin intermediul conexiunilor Wireless si Bluetooth, aplicatia permite accesarea unui server, ce gazduieste si proceseaza in timp real informatii despre activitatile desfasurate de administratori si incasatori.
Printr-o interfata usoara si intuitiva, aplicatia destinata incasatorilor presupune conectarea directa, prin Bluetooth, la casa de marcat, pentru a tipari bonurile fiscale.

In acest sens, pot fi efectuate operatiuni precum rezervarea si inchirierea tarabelor, inchirierea cantarelor, extinderilor, etc., cat si, pentru fiecare operator in parte, realizarea raportului de incasari aferente zilei curente.

In ceea ce priveste aplicatia destinata administratorilor, aceasta poate fi accesata de utilizator direct de pe telefonul mobil sau de pe tableta, in baza unei parole, si permite verificarea in timp real a situatiei pietelor.

Tot in timp real pot fi vizualizate si rapoartele detaliate, istoricul rezervarilor si incasarilor, cat si rapoartele de incasari pentru fiecare piata si fiecare incasator, in parte. Pe tableta, incasatorul are la dispozitie o aplicatie ce inregistreaza incasarile in timp real si realizeaza rapoarte de incasari la sfarsitul fiecarei zile de lucru.

Operatiunile pot monitorizate din orice locatie, in timp real si supravegheate eficient, atat de conducerea Directiei de Administrare a Pietelor Sector 4, cat si de primarul de sector, fiind obtinut un control real asupra tuturor incasarilor.

„Estimez ca vom dubla incasarile si dorim ca banii incasati sa-i folosim pentru a achita creditul pe care noi l-am contractat ca sa modernizam pietele. Vreau sa inchid folclorul care se creeaza in jurul acestei activitati. Se tineau contabilitati duble si acum nu va mai exista nicio portita pentru a nu se arata incasarile. Cei ce nor vor respeca cerintele noastre isi vor pierde locul de munca” a declarat, miercuri, primarul Sectorului 4, Cristian Popescu – Piedone, citat de Mediafax, cu ocazia inaugurarii sistemului de taxare informatizata.

Prin noul sistem, documentele privind incasarile vor fi arhivate aproximativ doi ani, a mai precizat primarul.

Sursa: Primaria Sector 4 & Mediafax

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash