Premiera la Agentia Nationala de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate – licitatii publice pentru vanzarea de monede virtuale

3 octombrie 2020

ANABI anunta ca organizează două licitaţii publice pentru valorificarea de monede virtuale BITCOIN (BTC) şi Ethereum (ETH). Pentru a putea participa la licitaţie este necesară parcurgerea procedurii de înregistrare pe platforma de licitaţii online a ANABI, disponibilă la adresa anabi.just.ro/licitatiionline/register.

Măsura de valorificare a bunurilor indisponibilizate a fost dispusă de Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti într-un dosar în cadrul căruia s-au desfăşurat cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunilor de înşelăciune în formă continuată, fapte prevăzute de art. 244 alin. 1 şi alin. 2 C. pen., cu aplicarea art. 35 C. pen. (8 acte materiale).

„Având în vedere natura bunului mobil scos la licitaţie, la finalizarea procedurii, adjudecatarul va trebui să comunice Agenţiei, în vederea efectuării transferului, adresele publice de BTC, respectiv ETH, asociate unei platforme de tranzacţionare de monedă virtuală”, anunţă instituţia.

Platforma trebuie să aparţină unei entităţi juridice care se supune normelor legislative privind funcţionarea şi operarea de instrumente financiare ale statului unde este înregistrată ca entitate juridică.

Totodată, respectiva platformă „trebuie să aibă un proces de înregistrare a utilizatorilor de tip “cunoaştere a clientelei” (KYC – know your customer) şi să respecte procedurile şi standardele interne şi internaţionale privind prevenirea şi combaterea spălării banilor,” se mai precizeaza in comunicat.

În conformitate cu dispoziţiile art. 5 din Legea nr. 318/2015, principiile după care se desfăşoară activitatea Agenţiei Naţionale de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate sunt legalitatea, confidenţialitatea, integritatea, autonomia operaţională, celeritatea, eficienţa şi respectarea drepturilor şi intereselor legitime ale proprietarilor, ale titularilor altor drepturi asupra bunurilor şi ale terţilor.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?