Premiera in Romania: un posesor de card primeste daune morale din partea institutiei emitente

27 iunie 2014

CEC Bank a fost obligata la plata a 3000 de euro daune morale pentru blocarea unui card fara sa-l anunte pe posesor, potrivit hotnews.ro. Decizia a fost luata de Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce clientul a dat in judecata banca in decembrie 2011. Acesta a fost dus la sectia de politie direct din magazin, fiind suspectat ca a furat cardul cu care voia sa achite cumparaturile.

La casa, cititorul electronic a semnalat ca respectivul card a fost declarat furat. Astfel, prin incercarea de a utiliza cardul, terminalul a generat o alerta cu mesaj de retinere. Totul s-a intamplat pentru ca banca nu-si anuntase clientii ca a blocat unele carduri din motive de securitate.
In nici un moment banca nu a contestat emiterea codului 43 “Card furat. Retine”.

CEC Bank blocase 15.000 dintre cardurile emise ca urmare a „compromiterii” unei baze de date internationale care includea si clienti ai bancii romanesti, dar i-a anuntat abia a doua zi pe posesorii cardurilor.

Reprezentantii CEC Bank spun ca „banca a luat la cunostinta de hotararea Curtii si, ca de altfel in toate cazurile, o va respecta cu strictete”.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Nic Marius Balaceanu – Founder & CEO Lendrise

„For more than a week now, ScoreRise enrolls daily hundreds of users through an innovative facial recognition interface. Enrollment takes less than a minute and it does not require presence of a human operator or video recording. And, of course, it stays fully GDPR compliant with help from Reff & Associates and Deloitte Romania.”

Sondaj
Romania este ultima tara membra UE care nu a transpus in legislatia romaneasca Directiva europeana revizuita a serviciilor de plata (PSD2). Cand credeti ca se va intampla totusi acest lucru?
48 votes · 48 answers
Voteaza
NoCash