Premiera in Romania: un posesor de card primeste daune morale din partea institutiei emitente

27 iunie 2014

CEC Bank a fost obligata la plata a 3000 de euro daune morale pentru blocarea unui card fara sa-l anunte pe posesor, potrivit hotnews.ro. Decizia a fost luata de Curtea de Apel Bucuresti, dupa ce clientul a dat in judecata banca in decembrie 2011. Acesta a fost dus la sectia de politie direct din magazin, fiind suspectat ca a furat cardul cu care voia sa achite cumparaturile.

La casa, cititorul electronic a semnalat ca respectivul card a fost declarat furat. Astfel, prin incercarea de a utiliza cardul, terminalul a generat o alerta cu mesaj de retinere. Totul s-a intamplat pentru ca banca nu-si anuntase clientii ca a blocat unele carduri din motive de securitate.
In nici un moment banca nu a contestat emiterea codului 43 “Card furat. Retine”.


CEC Bank blocase 15.000 dintre cardurile emise ca urmare a „compromiterii” unei baze de date internationale care includea si clienti ai bancii romanesti, dar i-a anuntat abia a doua zi pe posesorii cardurilor.

Reprezentantii CEC Bank spun ca „banca a luat la cunostinta de hotararea Curtii si, ca de altfel in toate cazurile, o va respecta cu strictete”.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Gabriela Nistor – director general adjunct BT

Tendinţele pe care le-am remarcat înainte de începerea pandemiei s-au accelerat pe perioada stării de urgenţă. Am văzut acest lucru ca o oportunitate, un tipping point pentru bancă. Post-pandemie nu avem cum sa ne întoarcem la comportamentul financiar pe care îl aveam până în februarie a.c. Relaţia românilor cu online-ul s-a schimbat. In plus, cardul fizic se va dematerializa. Vom asista la o scădere a cererii pentru cardurile fizice, respectiv la o creştere a preferinţei pentru componenta digitală a acestora.”

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale in 2020?