[stock-market-ticker symbols="FB;BABA;AMZN;AXP;AAPL;DBD;EEFT;GTO.AS;ING.PA;MA;MGI;NPSNY;NCR;PYPL;005930.KS;SQ;HO.PA;V;WDI.DE;WU;WP" width="100%" palette="financial-light"]

Premiera in Romania – platile catre alte persoane doar pe baza telefonului mobil

29 noiembrie 2012

29 noiembrie 2012 BCR ofera, in premiera pe piata bancara romaneasca, serviciul Tranzactii Mobile BCR care permite platile catre alte persoane, doar pe baza numarului de telefon mobil. Serviciul poate fi activat la orice unitate BCR si este oferit gratuit tuturor clientilor putand fi atasat oricarui cont curent in lei.

Clientii BCR, pot folosi serviciul Tranzactii Mobile la orice ora, de pe orice abonament sau cartela reincarcabila activa in retelele de telefonie mobila Orange, Vodafone si Cosmote si mai ales, de pe orice telefon mobil (cu functii de baza sau de tip smartphone), fara sa fie nevoie de internet mobil.

„In premiera in Romania, utilizatorii unui astfel de serviciu pot trimite bani prietenilor, membrilor familiei sau cunoscutilor doar pe baza numarului de telefon mobil al acestora. Astfel, clientii BCR trebuie sa cunoasca doar numarul de telefon mobil al beneficiarului (nu mai sunt necesare detalii financiare suplimentare) si pot trimite acestuia banii necesari, chiar si in caz de urgenta (oricand si oriunde, fara sa mai astepte o viitoare intalnire pentru a inmana sumele)”, a declarat Bogdan Marin, Directorul Managementului Canalelor Retail, BCR.

BCR a reusit, in decursul anului 2012, sa ofere clientilor sai posibilitati variate de efectuare a operatiunilor bancare direct de pe telefonul mobil, indiferent de tipul acestora. Setul complet de operatiuni disponibile prin Serviciul Tranzactii Mobile BCR include vizualizare sold cont si a mini-extraselor cu ultimele 10 tranzactii efectuate pe cont, plata facturi, transferuri intre contrile proprii, dar si catre terti, transferuri mobile, catre alti clienti BCR care detin serviciul Tranzactii Mobile.

“Ne mandrim ca in anul 2012 am reusit sa dezvoltam si sa consolidam canalul de Mobile Banking, prin care aducem Banca tot mai aproape de clienti si prin care suntem mai prezenti in viata lor, direct pe telefonul mobil. Acum oferim servicii bancare pe telefoanele mobile tuturor tipurilor de clienti, fie ei traditionalisti, care prefer metode simple de plata, fie moderni, atrasi de tehnologie si care folosesc zilnic internetul. Daca pana acum un an ofeream clientilor doar o varianta optimizata pentru mobile a internet banking, in decursul ultimelor 2 luni am reusit sa dezvoltam solutii complete si variate de mobile banking: aplicatii dedicate telefoanelor de tip smartphone (Android si iPhone), trimiterea de notificari prin SMS privind operatiuni efectuate in/din cont, iar acum am intregit oferta cu serviciul “ Tranzactii Mobile BCR” a adaugat Bogdan Marin.

Adauga comentariu

Noutăți
Cifra/Declaratia zilei

Anders Olofsson – former Head of Payments Finastra

Banking 4.0 – „how was the experience for you”

So many people are coming here to Bucharest, people that I see and interact on linkedin and now I get the change to meet them in person. It was like being to the Football World Cup but this was the World Cup on linkedin in payments and open banking.”

Many more interesting quotes in the video below:

Sondaj

In 23 septembrie 2019, BNR a anuntat infiintarea unui Fintech Innovation Hub pentru a sustine inovatia in domeniul serviciilor financiare si de plata. In acest sens, care credeti ca ar trebui sa fie urmatorul pas al bancii centrale?